Gündem

Trending:


Gaz sancısı sandılar, kalp krizi geçirdi! Doğumdan birkaç gün sonra komaya girdi! Eğer hastanede kalmak için ısrar etmeseydi...

Bebeğini sezaryenle dünyaya getirdi, birkaç gün sonra taburcu olup evine döndü ancak kendini kötü hissettiği için tekrar hastaneye gitti. Göğsünden sırtına doğru yayılan bir ağrı hissediyordu. Bir gece hastanede kaldı. Doktorlar testler yaptı ama hepsi normal çıkınca bunun sadece gaz sancısından olduğunu söylediler. Ancak gerçek hiç de o kadar masum değildi. Genç kadın hastanede kalp krizi geçirdi, komaya girdi ve yaşam destek ünitesine...


3 aydan uzun süren ağrılara aman dikkat! Uzman isim uyardı

3 aydan uzun süren ağrının kronik ağrı sendromu olabileceğini belirten Prof. Dr. Haci Ahmet Alıcı, “Kronik ağrıda sadece ağrı yoktur. İyileşme adına umudunu kaybetmiş, çaresiz, huzursuz, sabrı ve dayanma gücü tükenmiş, ağrı hakkında kendine has tecrübeler edinmiş kısaca duygusal, psikolojik, fiziksel ve ruhsal olarak etkilenmiş bir hasta vardır artık. Bu nedenle ağrı tedavisinin etkili ve başarılı olması için daha karmaşık bir program şeklinde...


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, sağlıklı dizler için yapılması gereken egzersizi açıkladı

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında daha güçlü dizler için egzersiz tavsiyesinde bulundu. Müftüoğlu, ''Daha güçlü, daha sağlıklı, ağrısız, sızısız dizler için aşağıdaki egzersiz planını denemeyi düşünebilirsiniz...'' dedi.


Günün bu saatine dikkat: Sıcak çarpabilir! Prof. Dr. Tevfik Özlü sıcak çarpmasında en yaygın belirtileri tek tek sıraladı!

Ülkemiz sıcak hava dalgasının etkisine girdi. Aşırı sıcakların sağlık açısından büyük risk teşkil ettiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, vatandaşların saat 11.00 ile 16.00 arasında güneş çarpmasına karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi. Peki sıcak çarpması belirtileri neler? Aşırı sıcaklardan etkilenmemek için nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte detaylar...


Kurbanlıklarda ‘kist hidatik’ uyarısı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, hayvandan insana geçip, ölüme kadar götürebilen parazit ‘kist hidatik’ hastalığına ilişkin uyarıda bulundu, özellikle Kurban Bayramı'nda kurbanlık hayvanlarda kistli sakatatların tüketilmemesi ve diğer hayvanlara verilmemesi gerektiğini belirtti. Özlü, “Hastalığının önlenebilmesi için kurbanlıkların kist bulunan karaciğer, akciğer gibi sakatatlarının kesinlikle kedi ve köpeklere verilmemelidir”...


Fedakar anne hasta oğlunun tedavi masrafları için minibüste köfte satıyor

Artvin'in Arhavi ilçesinde yaşayan Sultan Ciniviz, 24 yaşındaki kronik hastalığı olan oğlunun tedavi masraflarını karşılamak için büyük bir fedakarlık örneği sergiliyor. Ciniviz, evin geçimini sağlamak ve oğlunun sağlık giderlerini karşılayabilmek için minibüste köfte satarak para biriktiriyor.


Uzmanlar Kurban Bayramı’nda yoğun et tüketimine karşı uyardı

Kurban Bayramı'nda yoğun et ve tatlı tüketimi hakkında uyarılarda bulunan Denizli Özel Cerrahi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Topuz Ülkü, kalp damar, şeker ve tansiyon hastalarının yanı sıra sağlıklı bireylerin de et tüketiminde porsiyonlarını küçültmeleri gerektiğini söyledi.


Bayram öncesi uzmanından beslenme önerisi

Sofraların Kurban Bayramı nedeniyle zengin ve et ağırlıklı olması nedeniyle insan sağlığının önemine dikkat çeken diyetisyenler, vücuttaki sindirimin hızlanması için sağlıklı beslenme önerisinde bulundu.


Meme kanserinin bu tipine dikkat... Genç kadınları hedef alıyor

Ülkemizde yılda 234 bin yeni kanser vakası görülürken, kadınlarda en sık meme kanserine rastlanıyor. Üçlü negatif meme kanseri ise genç kadınları hedef alıyor. Meme kanserleri 60 yaş üstünde ortaya çıkarken, üçlü negatif meme kanseri 50 yaş altında görülüyor.


Aşırı sıcaklar beyin ve damar hastalıkları riskini artırıyor

Dünya Nöroloji Federasyonu Çevresel Nöroloji Grup Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, "Sıcak havada damarlarda genişleme oluyor, terleme oranı artıyor, sıvı miktarı azalıyor, kan daha yoğun hale geliyor." dedi.


Kardiyoloji uzmanı uyardı: Kurban etinin yenilme saatine dikkat

Kurban Bayramı’nda kalp damar hastalığı olanlara çeşitli uyarılarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Esen, "Kalp damar hastalığı olan, yüksek tansiyon ilacı kullanan kişilerde yoğun et tüketimi sıkıntılıdır. Bir de karbonhidratla tüketiliyorsa daha büyük sıkıntı olur. Bu yüzden eti; sınırlı miktarda karbonhidratsız tüketmeleri ve nasıl pişirdikleri çok önemlidir" dedi. Esen ayrıca, etin hangi öğünde yenilmesi gerektiğine de değinerek,...


Güncel liste: İşte aile hekimlerinin yazabildiği 1858 raporlu ilaç


Kayıp Alzheimer hastası bulundu

Kayıp Alzheimer hastası bulundu Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)- BURDUR'un Çavdır ilçesinde kaybolan Alzheimer hastası N.Ç. (88) jandarma ve AFAD ekipleri tarafından aynı gün sağ olarak bulundu.Çavdır ilçesine bağlı Söğüt beldesinde yaşayan Alzheimer hastası N.Ç.'nin ailesi sabaha karşı saat 02.30 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp kayıp ihbarın...


Bayramda beslenmeye dikkat: "Et yemeklerinize baklagiller eşlik etsin"

Kurban Bayramı'nı sağlıklı ve huzurlu geçirmek için öğün dengesini kurmanın önemini vurgulayan uzmanlar, et yemeklerinin sağlıklı eşlikçisi olarak yüksek lif içeriği ve düşük glisemik indekse sahip baklagilleri tavsiye ediyor.


Uzmanı uyardı ’her öğün et tüketmeyin’

Sivas Medicana Hastanesi Diyetisyeni Cansu Arslan, Kurban Bayramında kronik rahatsızlığı olanların her öğünde et tüketilmemesi hakkında uyarılarda bulundu.


Kanserle mücadele eden Kate Middleton, aylar sonra halkın karşısına çıktı

Aylardır kanser tedavisi gören Kate Midleton, Kral Charles'in doğum günü kutlamasında halkın karşısına çıktı.


İzmir'de Sağlıksız Koşullarda Üretilen Sahte İlaç Operasyonu

İzmir'de düzenlenen operasyonda gümrük kaçağı malzemelerin yanı sıra sağlıksız koşullarda işlenip, üretilen vücut geliştirme hormon ilaçları ile kilo aldırıcı ve kilo verdirici ilaç ele geçirildi. Operasyonda ünlü markaların ambalajlarının sahtesini yaparak sattıkları iddiasıyla 4 şüpheli, gözaltına alındı. Şüphelilerden H.A. tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı.


DSÖ'den Meksika’daki kuş gribi vakası ile ilgili açıklama

DSÖ, Meksika’da daha önce kuş gribinden öldüğü açıklanan kişinin diğer hastalıklarından dolayı hayatını kaybettiğini duyurdu.


Uzayda bir yıldan fazla zaman geçirmek insan vücuduna ne yapar?

T24 Dış Haberler Uzaya gerçekleştirilen en uzun yolculuk rekoru şu anda 371 gün olarak açıklandı ancak yörüngede uzun süre kalmak astronotların vücutlarını, kaslarını, beyinlerini ve hatta bağırsak bakterilerini bile değiştirtiriyor. Nasa astronotu Frank Rubio, 371 gün boyunca evi olan modüller ve güneş panelleri topluluğuna veda etti. Rubio'nun Ul...


Hücre yenilenmesini sağlayan gençlik iksiri

Hücre yenilenmesini sağlayan gençlik iksiri "Gençlik iksiri" olarak tanımlanan ozon, günümüzde kronik hastalıkların tedavisinde de kullanılıyor. On yıl önce sadece maddi durumu iyi olan kişilerin ulaşabildiği "ozon terapi" artık yaygınlaşmış durumda. Uzmanların hiçbir yan etkisi olmadığını söyledikleri ozon, tıp alanında özel jeneratörlerde saf oks...


Sağlık Bakanı'ndan kurban etiyle ilgili kalp ve kolesterol hastalarına kritik uyarı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kurban etinin 1 gün dinlendirildikten sonra tüketilmesini önererek "Yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınması önemlidir." açıklamasında bulundu.


Çocuklarda bu yürüyüş şekline dikkat

Çocuklarda yaygın olarak görülen parmak ucunda yürüme geçici olabileceği gibi kalıcı bir hastalığı da işaret edebilir. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aybars Kıvrak konu hakkında önemli bilgiler verdi.


Kan sadece acil değil, sürekli bir ihtiyaç

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Kan Merkezi Sorumlusu ve İç Hastalıkları AD. Hematoloji Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Neslihan Mandacı Şanlı, “14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü” dolayısıyla açıklamada, “Dünyada her yıl yüzlerce kişi, kaza sonrası veya bazı hastalıkların sonucunda kan kaybına bağlı hayatını kaybetmektedir. Bu kayıpların önüne geçmenin tek yolu düzenli kan bağışıdır” diye konuştu.


Özellikle 5 yaş altı risk altında! Çocukları güneşten korumak için 6 önemli kural

Parklarda, kumsalda veya çayır ve çimenlerde… Çocuklar yaz aylarında genellikle açık havada fazla zaman geçirmeleri nedeniyle güneş ışınlarına daha yoğun maruz kalıyorlar. Güneş ışınları her ne kadar D vitamini için önemli olsa da, ozon tabakasında oluşan delinmeler ve incelmeler ciddi sorunlara yol açabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şebnem Ersoy, ebeveynlerin güneşin zararlı ışınlarına karşı almaları gereken önlemleri anlattı.


Dünyanın ağırlığı ne kadar?

500 Neden, Nasıl? Gerekli Bilgiler Ansiklopedisi çocukların eğlenerek bilgi edinecekleri türden bir kitap.


Erişkinlerde tekrarlayan burun kanamaları hipertansiyon habercisi olabilir

Doç. Dr. Erdem, erişkinlerde tekrarlayan burun kanamaları hipertansiyon habercisi olabileceğini belirterek, "Burun kanaması sayesinde hastanın tansiyonunu saptayıp daha ileri bir komplikasyon olmasının önüne geçebiliyoruz." dedi.


Geçmeyen ağrı psikolojiyi bozabilir

3 aydan uzun süren ağrının kronik ağrı sendromu olabileceğini belirten Prof. Dr. Haci Ahmet Alıcı, “Kronik ağrıda sadece ağrı yoktur. İyileşme adına umudunu kaybetmiş, çaresiz, huzursuz, sabrı ve dayanma gücü tükenmiş, ağrı hakkında kendine has tecrübeler edinmiş kısaca duygusal, psikolojik, fiziksel ve ruhsal olarak etkilenmiş bir hasta vardır artık. Bu nedenle ağrı tedavisinin etkili ve başarılı olması için daha karmaşık bir program şeklinde...


KKKA farkındalık eğitimi verildi

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nevin İnce tarafından “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” farkındalık eğitimi verildi.


Enfeksiyon hastalıkları uzmanından 'KKKA' uyarısı

Tunceli Devlet Hastanesi enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Meral Gülbenat Şimşek, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hakkında bilgilendirmede bulundu. Uzm. Dr. Şimşek, kene yapışması durumunda yapıl ası gerekenler ile alınabilecek tedbirler hakkında uyarılarda bulundu.


Yaz aylarında çocuklarda havuz kullanımına dikkat edilmeli

Çocukların havuz kullanımı konusunda bazı önemli hususlara dikkat etmeleri gerektiğini belirten, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Eroğlu, “Ebeveynler olarak çocukların yaşına göre havuz kullanımı önerileri ve hijyen kurallarına uyulmasına dikkat etmeli, havuz temizliğinin titizlikle yapılıp, güvenlik önlemlerinin standartlara göre alındığından da emin olmalıyız” dedi.


Uzmanlardan kurbanlık hayvanlardan bulaşabilen hastalıklar konusunda uyarı

Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ferdane Şeyma Toplu, Kurban Bayramı'nda kurban ibadetini yerine getirirken hayvanlardan insana bulaşabilen hastalıklar konusunda uyarıda bulundu.


Sağlık Bakanı Koca uyardı: Bayramda et tüketiminde nelere dikkat edilmeli?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz.' ifadelerini kullandı.


Gastrit, reflü ve ülseri olanlar dikkat! Kurban Bayramı'nda bu 3'lüden uzak durun! Sindirim sisteminizi bozabilir

Kurban Bayramında sağlık sorunu yaşamak istemiyorsanız beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Uzman isimden mide rahatsızlığı olanlara et tüketimi uyarısı geldi. Yağlı, baharatlı ve aşırı tuzlu yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. M. Gürkan Haytaoğlu, sindirim sistemini rahatlatmak için yapmanız gerekenleri anlattı. Peki sindirim sistemini yormamak için nasıl beslenmeli, nelere dikkat etmeli? İşte...


10 yıldır muzdarip olduğu parkinson hastalığı Eskişehir Şehir Hastanesi’nde sona erdi

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yaşayan ve 10 yıldır muzdarip olduğu parkinson hastalığına bir türlü çözüm bulamayan 55 yaşındaki Galip Alaylı, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde girmiş olduğu beyin pili ameliyatıyla sağlığına kavuşarak titreme sorununu büyük ölçüde geride bıraktı.


Sahte güneş gözlüklerine dikkat

UV KORUMASI EKSİKLİĞİ Ucuz güneş gözlüklerinin en büyük tehlikelerinden biri, yeterli UV koruması sağlamamalarıdır. Gözlerinizi zararlı UV ışınlarından korumayan gözlükler, uzun vadede ciddi göz problemlerine yol açabilir. UV ışınları, katarakt, makula dejenerasyonu ve hatta kornea yanıkları gibi sorunlara neden olabilir. YANILTICI KOYU LENSLER Ucu...


Saat 11.00 ile 16.00 arasına dikkat! Uzmanlardan uyarı geldi

Son günlerde yüksek sıcaklıkların ülkemizde etkisini arttırdığı ifade ediliyor. Sıcaklıkların aşırı yükselmesinin sağlık açısından büyük bir risk olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Sıcakların aşırı yükselmesi sağlık için hakikaten bir risktir. Hele bunun yanında nem oranı da fazla ise risk daha da artar. Özellikle yaşlı hastalar için, bebekler için, çocuklar için, kronik hastalığı olanlar için, açık havada...


Hiperhidroz : Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı Işaretleri

Özet Aşırı terleme ile karakterize bir durum. Belirtiler Yeni, şiddetli veya sürekli belirtiler yaşıyorsanız bir sağlık hizmeti sağlayıcısıyla iletişime geçi. En sık gözlenen belirtiler şunlardır: Islak avuç içi (eller) Islak tabanlar (ayaklar) Sık sık terleme Giysiler arasında ıslanan terleme → Yaygın tedavi seçenekleri → Nasıl teşhis edilir? Nede...


Karpuzun sarı alan bölgesi! Zehirliyor, midede gaz yapıyor

Karpuz en sık tüketilen yaz meyvelerinin başında geliyor. Sulu ve şekerli bir meyve olan karpuzun fazla tüketilmesi zararlı olabilir. Peki karpuz tüketirken nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...


Türkülere konu olan ’madımak’ tüm dünyaya şifa olacak

Sivas ve çevresinde yetişen endemik bitkiler, yürütülen çalışmalar neticesinde bulaşıcı hastalıklara karşı şifa olacak.


2023 yılında ölüm sayısı yüzde 4,1 arttı

Ölüm sayısı 2023 yılında yüzde 4,1 artarak 525 bin 814 oldu. Ölümler nedenlerine göre incelendiğinde, yüzde 33,4 ile dolaşım sistemi hastalıkları ilk sırada yer aldı.


Bu yiyecekler terletiyor! Mantar enfeksiyonu vücuda yerleşiyor

Bazı yiyecekler terlemeyi artırabilir ve sıcak havalarda sizi çok daha zor duruma sokabilir. Peki bu yiyecekler hangileri? Detaylar haberimizde.


Jeoloji mühendisinden ’sedef’ ve ’vitiligo’ hastalığına çözüm iddiası

Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, 15 yıllık deney ve araştırmalar sonucu "Sedef" ve "Vitiligo" gibi hastalıkların çözümü için krem ürettiğini ileri sürdü.


İngiltere’den tedavi olmak için Türkiye’ye geldi

İngiltere’de tedavi görmek amacıyla gittiği hastanede gerekli hizmet ve ilgiyi alamadığını ifade eden M. A. (66), Türkiye’ye gelerek tedavi olmaya başladı.


Sağlık Müdürlüğü açıkladı, vakaların yüzde 5’i ölümle sonuçlanıyor

Sivas İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kene nedeniyle bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalananların yüzde 5’inin ölümle sonuçlandığını belirterek alınabilecek önlemler hakkında bilgiler verildi.


Güneşten doğru şekilde korunma önerileri

Güneşin yaşam kaynağı olduğu kadar insan cildi için ciddi yan etkileri de olduğunu vurgulayan Dermatoloji Uzmanı Dr. Perihan Aladağ Öztürk, güneşten doğru bir şekilde korunarak bu yan etkilerin gelişiminin engellenebileceğini belirtti.


Omurga eğriliği her zaman ciddiye alınmalı

Omurganın anormal şekilde yanlış hizalanması ve eğilmesi sonucunda meydana gelen rahatsızlık skolyoz adıyla biliniyor. Hafif omurga eğrilikleri genellikle belirgin bir soruna neden olmuyor ama ciddi dereceli olanlar şiddetli ağrılara, solunum zorluklarına veya kalp yetmezliğine yol açabiliyor. Uzmanlara bu hastalıkla ilgili merak edilenleri sorduk.


Kneecap Fragman (2)

Kneecap Fragman (2)


Kurban bayramında sağlığınızdan olmayın uyarısı

DÜZCE(İHA) – Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Kurban bayramında sağlıklı beslenme konusunda önerilerde bulundu.


Kanser tedavisi gördüğünü duyurmuştu! Prenses 6 ay sonra ilk kez halkın karşısında

Galler Prensesi Kate Middleton, kanser tedavisi gördüğünü açıklamasından bu yana ilk kez halkın karşısına çıktı. https://haberglobal.com.tr/dunya/prenses-6-ay-sonra-ilk-kez-halkin-karsisinda-353061


Şekerli gıdaları ana yemeklerle tüketmek çürük riskini azaltıyor

Ülkemizde çocuklarda diş çürüğüne rastlanma oranının oldukça yüksek olduğunu belirten Doç. Dr. Canan Duman, diş çürüklerine erken müdahalenin önemine işaret etti. Diş çürüklerinin önlenmesinde öncelikli olarak şeker tüketiminin mutlaka sınırlandırılması ve dişlerin en az iki kere fırçalanması gerektiğini söyleyen Duman, şekerin alındığı zamanın da çürük oluşumu için önemli olduğunu vurguladı. Ana yemekle birlikte şeker tüketimi diş çürüğü...