LEKELERI SILGI GIBI SILIYOR! UYUMADAN öNCE YüZüNüZE UYGULAYıN

Sirke cilt için en sağlıklı leke açıcılardan biri. Sirke içerisindeki maddeler sayesinde cildi temizliyor. Pamuk yardımıyla lekelere temas ediyor. İşte sirke faydaları...

Güneş lekeleri, cildin güneş ışığına maruz kaldığı bölgelerde ortaya çıkan koyu renkli lekelerdir. Bu lekeler cildin melanin denilen pigment üretimindeki artış sonucunda ortaya çıkar.

Melanin, cildin doğal bir koruyucu mekanizmasıdır ve UV ışınlarına maruz kaldığında artış gösterir. Bu da cildin bronzlaşmasını sağlar. Fakat bazen melanin üretimi düzensiz hale gelerek, ciltte koyu lekelerin oluşmasına neden olur. Peki, güneş lekelerini en etkili ve hızlı geçirmenin yöntemi nedir? İşte cevabı...

GÜNEŞ LEKESİ İÇİN EN ETKİLİ DOĞAL YÖNTEM

Elma sirkesi, cildin pH dengesini düzenlemeye ve lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Elma sirkesini pamuk ile lekelerin üzerine uyguladığınızda ise inanılmaz etkiyi göreceksiniz.

Bunun için temiz bir pamuk alın ve üzerine elma sirkesi damlatarak birkaç dakika güneş lekesi olan bölgede bekletin. Ardından ılık suyla iyice durulayın. Fakat elma sirkesinin cilt üzerinde hassaslaştırıcı yan etkisi olabilir. Bu yüzden dikkatli ve dozunda kullanmak gerekiyor.

2024-05-07T06:41:41Z dg43tfdfdgfd