Yaşam

Trending:


Uyku sorunlarının mimarı içecek! Günde 10 bardak içiliyor ama...

Çayda bulunan kafein uykuları kaçırıyor. Uzmanlar her gün birçok bardak çayın tüketildiğini söylüyor. Peki çay nasıl içilmelidir?


Obez anne-kız fazla kilolarından el ele kurtuluyor

Etlik Şehir Hastanesi Obezite Merkezi'nde 130 kiloyla başlayan zayıflama yolculuğunda 54 kilo veren, bu süreçte annesini de tedaviye ikna eden Deniz Dere, "Önümüz Anneler Günü, ben de anneme böyle bir hediye sunmak istedim." dedi.


93 yaşındaki fedakar anne, 60 yıldır engelli çocuklarına bebek gibi bakıyor

Kendisi bakıma muhtaç olan anne, ömrünün büyük bir kısmını engelli iki oğluna adadı. İlerleyen yaşına rağmen gelininin desteğiyle birlikte, 60 yaşındaki iki oğlunun beslenmesinden temizliğine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu anne, sevgi ve fedakarlıkla dolu bir örnek teşkil ediyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/93-yasindaki-fedakar-anne-60-yildir-engelli-cocuklarina-bebek-gibi-bakiyor-342972


Bir tutamı astım spreylerini solluyor! Nefes ve ciğer açan bitki, rahatlatıyor

Astım hastalığı sık sık nefes darlığı yaşarlar. Akciğerlerdeki bariyeri kaldıran ve solunumu güçlendiren bitkisel tedavi yollarının başında buhur otu geliyor. İşte detaylar...


Aşırı terlemeden kurtulmak Botoks tedavisi ile 10 dakika sürüyor

Erdem Çamlıca Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Burcu Barutçugil, "Tedavinin olumlu etkileri genellikle 3-7 gün sonra görülüyor ve ortalama 6-9 ay süreyle bu bölgede terleme önleniyor" dedi


Bağırsaklardaki emilim bozukluğunun 4 belirtisi

Memorial Kayseri Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Kaplan, emilim bozukluğu ile ilgili bilgi verdi.


Çene kanseri baba 4’üncü kez hayata tutundu

Öncesinde mide ameliyatları geçiren ve haftada 3 gün diyaliz tedavisi gören Remzi Değişmiş (78), Çene Kanseri ameliyatıyla 4’üncü defa sağlığına kavuştu.


Avrupa’da ‘Lassa’ hastalığı paniği

Gözler, kulaklar ve ağızdan kanamaya neden olan akut viral bir virüs olan Lassa ateşinin Paris’te yurt dışından dönen bir askerde görüldüğü bildirildi. Asker tedaviye alınırken, Fransız görevliler, hastayla temas halindeki kişileri araştırıyor. 2 milyon araba lastiğinin okyanus dibinde ne işi var? Ordu devreye girdi: 'Çok pişmanız' İlginizi Çekebilir Kemirgenlerden insanlara, insanlardan da insanlara bulaşan hastalık Afrika’nın batısında...


Torymus Sinensisler bal üretim ormanlarına bırakıldı

DÜZCE(İHA) – Bolu ve Bursa’da orman zararlılarıyla mücadele laboratuvarlarında üretilen Gal Arızı zararlısına karşı Düzce’de bal üretim ormanlarına 3 bin adet Torymus Sinensisler salındı.


Selin Irmak KAÇMAZ Hamilelik kadınları yaşlandırıyor mu? Bakın bilim bu soruyu nasıl cevaplıyor...

Bilim insanları, hamileliğin kadınları yaşlandırdığını keşfetti. Araştırmaya göre, daha önce hiç hamile kalmamış kadınlara kıyasla hamile kalmış kadınlar daha fazla biyolojik yaşlanma belirtisi gösteriyor.


İleri evre parkinson hastalığında ‘bağırsak jeli’ tedavisi

Nöroloji Uzm. Doç. Dr. Yakup Türkel, parkinson hastalığının tedavisi ile ilgili "Hastalara kalıcı perkütan endoskopik gastrojejunostomi (PEG-J) sistemi ile bir bağırsak tüpü takılmakta ve tüpün dışarıda kalan ucuna ise bağırsak jeli pompası bağlanmaktadır. Bu pompa vasıtası gün boyunca jel uygulanmaktadır. Böylece hastalığın olumsuz etkileri büyük oranda düzenlemekte ve ilaç ihtiyacı oldukça azalmaktadır" dedi.


Tavanda oluşan küflerden kurtulmak mümkün: Uygulanabilecek yöntemler

Çatıdaki sızıntılar, evin içindeki nem zaman zaman tavanlarda küf oluşmasına neden olabilir. Hem sağlık için hem de ev temizliği için oluşan bu küflerden kurtulmak mümkün, peki nasıl?


DMM'den yabancı uyruklu hastalarla ilgili iddiaya yanıt

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Yabancı uyruklu ayakta tedavi olan hastaların sağlık hizmeti, ilaç, tıbbi cihaz, ortez-protez ve diğer malzemelerin giderleri Sağlık Bakanlığınca ödenecek" iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.


Süheyla Buyrukçu Deodorant ve roll on’larda kanser riski var mı?

Günlük hayatımızda en çok kullandığımız kozmetik ürünler arasında yer alan roll-on’ların ve deodorantların meme kanseri ile ilişkisi, uzun yıllardır tıp dünyasında tartışmalara neden olan önemli bir konudur. Araştırmacıların bazıları bu ürünlerin içeriğinde kullanılan kimyasal maddelerin kanser riskini arttırdığını savunurken, bazıları da bu iddiayı destekleyecek yeterli kanıtın olmadığını düşünüyor.


Obezite kanser vakalarının yüzde 40'ıyla bağlantılı

İsveç'te, 4,1 milyon kişiyle yapılan bir araştırmada, kanser vakalarının yüzde 40'ının aşırı kilo ile bağlantılı olduğu belirlendi.


Vücuttaki iltihabı iğnesiz ve ilaçsız kurutuyor! Tek besinlik ilaç

Zencefil doğada yetişen doğal ilaçlardan biri. Zencefil shot sağlığı dipçik gibi yapıyor. Peki zencefilin faydaları neler?


D vitamini eksikliğiniz olduğunu gösteren 9 işaret

D vitamini güneşten ve bazı besinlerden alınabiliyor. Fakat tüm bunlara rağmen eksik kalabilir. D vitamini eksikliği vücutta birçok soruna sebep olabileceğinden belirtilerine dikkat edip takviye almak önemli olabilir. Peki, D vitamini eksikliğinin ne gibi belirtileri vardır?


Bağırsak sağlığına dikkat: İyileştirmeye çalışırken yapılan 3 büyük hata

Gastroenterolog ve ABD'li beslenme şirketi ZOE'nin tıbbi direktörü Dr. Will Bulsiewicz, Business Insider'a, kısıtlayıcı beslenmenin, takviyelere yönelmenin ve şişkinliği yanlış yorumlamanın bağırsak sorunlarını daha da kötüleştirebileceğini dile getirdi.


Dünyada yaklaşık 350 milyon astım hastası bulunuyor

Dünyada yaklaşık 350 milyon kişiyi etkileyen astımın görülme sıklığının, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de arttığı bildirildi.


Doktorunuzun Genellikle Önereceği Tedavi Planı : Pulmoner Aspirasyon

Özet Yiyeceklerin, mide içeriğinin veya sıvıların rüzgar borusundan akciğerlere solunması durumu. Bu öksürük, nefes darlığı, hırıltılı solunum ve ciddi vakalarda boğulma ile sonuçlanır. Belirtiler Öksürük, nefes almada zorluk, hırıltı, yorgunluk ve boğulma ile karakterizedir. → Yaygın tedavi seçenekleri → Doktorunuza sormanız gereken sorular Nedenl...


Ekran bağımlığı, göz sağlığını tehdit ediyor

Ekran bağımlılığının yol açabileceği göz problemlerine dikkat çeken Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Selçuk Nafız Çekmeceli, “Tablet, bilgisayar ve cep telefonu gibi cihazların günlük hayatımızda çok kullanılması, 'bilgisayar görüş sendromu' olarak adlandırılan ve göz yorgunluğu bulguları ile karşımıza çıkan tabloya neden olur. Bu tablo göz çevresi ve baş ağrısı, göz kuruluğu, yanma, batma, gözlerde yabancı cisim hissi, kızarıklık,...


Patates yedi, 6 gün komada kaldı: Hiçbir belirti yoktu

Kars'ta yaşanan olayda, 6 yaşındaki Muhammet Emir Çiçek, annesinin dışarıda olduğu sırada sobanın üzerinde pişen sulu patatesten yedi. Ardından fenalaşan Muhammet, önce Digor İlçe Hastanesine, ardından da Kars Devlet Hastanesine kaldırıldı. 6 yaşındaki Muhammet nefes alamaz hale gelince nefes borusunun üstünden trakeostomi denilen bir delikle havalandırma sağlanarak mevcut haliyle genel durumu kötü, bilinç ve şuur kapalı ve sıcak yemeğe bağlı...


Sağlık için hareketin önemine dikkat çektiler, mesai öncesi egzersiz yaptılar

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan yaklaşık 100 kişilik personel mesai öncesi ilk olarak müdürlük bahçesinde, sonra da masa başında uzman antrenör eşliğinde egzersiz yaptı.


Havalar ısındıkça ayaklar kokuyor! İşte en pratik önleme yolları...

Ayak kokusu çağımızın problemlerinden biri. Ayak kokusunu önlemek için düzenli yıkamak gerekir. Aynı zamanda ayakkabıların cinsi kokuyu tetikleyebilir. Peki ayak kokusu nasıl geçer?


Sofrada tuz eklemek kanser yapıyor

Sofrada yemeğe tuz eklemenin, mide kanseri riskini artırdığı ortaya çıktı. Araştırma sonunda sofrada yemeğe tuz atanların, tuz atmayanlara kıyasla yüzde 41 oranında mide kanserine yatkın oldukları tespit edildi.


2023 yılında Türkiye’de 166 bin 614 kişi çölyak hastalığı ile mücadele ediyor

Bilecik İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı, çölyak hastalığına değinerek 2023 yılında Türkiye’de 166 bin 614 kişinin hastalık ile mücadele etmekte olduğunu açıkladı.


Kaslar için yiye yiye artırın! Osman Müftüoğlu yöntemi verdi...

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için yeterli vitamin ve mineral dengesini sağlamak gerekiyor. Vücudun ihtiyacı olan potasyum, öncelikli olarak vücudun kas yapısını ilgilendirir. Osman Müftüoğlu kasların düzgün bir şekilde kasılmasını, gevşemesini sağlayan bu minerali vücuda taşımanın doğal yöntemini anlattı. İşte o besinler.


Son yıllarda artışta; astım her yaşta görülebiliyor

"7 Mayıs Dünya Astım Günü" etkinliğinde konuşan uzmanlar, astım hakkındaki soruları yanıtladı.


Aşı her yıl 2,5 milyon çocuk ölümünü önlüyor

Dr. Dilek Yekenkurul, dünya genelinde uygulanan bağışıklama programları ile her yıl 2,5 milyon çocuk ölümünün önlendiğini söyledi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Dilek Yekenkurul, aşının toplum ve insan sağlığı için önemini anlattı. Aşıyı; “İnsan vücuduna verildiğinde bağışıklık oluşturarak o mikroorganizmayı tanımasını ve ona karşı koruyucu yanıt oluşturmasını,...


Açık tenli her 10 kişiden 3’ünde cilt kanseri riski bulunuyor

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Uzm. Dr. Hatice Pelin Demirel Bulut, açık tenli her 10 kişiden 3’ünde cilt kanseri açısından risk bulunduğunu belirterek konuya dikkat çekti.


Engelli bırakılan hayvanlar, kendileriyle benzer durumdaki patililerin tedavisi için sahnedeydi

Çeşitli zorluklar yaşayarak engelli kalan ya da engelli bırakılan hayvanlar kendileri ile aynı durumdaki patililerin tedavisi için podyumda boy gösterdi. İşte o renkli anlar... https://haberglobal.com.tr/gundem/engelli-birakilan-hayvanlar-kendileriyle-benzer-durumdaki-patililerin-tedavisi-icin-sahnedeydi-video-342743


Beşinci hastalık korkutuyor: Parvovirüs B19! Yetişkinleri de etkiliyor... Parvovirüs B19 enfeksiyonunda kritik belirtiler

Özellikle çocuklarda yaygın olarak görülen ve beşinci hastalık olarak bilinen Parvovirüs B19 son günlerde yetişkinleri de etkilemeye başladı. Tıbbi Mirobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya’nın verdiği bilgiye göre, yetişkinlerde şiddetli eklem ağrısı ve şişlikle seyreden bu durum farklı hastalıklarla da karıştırılabiliyor. Parvovirüs B19’un kronik bir hastalığı olmayan çocuk ve yetişkinlerde hafif seyirli olduğunu hatırlatan Topkaya...


Kestanede verimi düşüren gal arısıyla biyolojik mücadelede "doğru zaman" belirlenecek

Düzce Üniversitesi (DÜ) Biyoloji Bölümü akademisyenleri, kestanede verimi düşüren gal arısıyla mücadelede doğru zamanda yaralı böcek salınımıyla zararlının etkilerini azaltmak amacıyla çalışma başlattı.


Prof. Dr. Tevfik Özlü’den ‘çöl tozu’ uyarısı: Toz görüyorsanız dışarı çıkmamanızda fayda var

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Kuzey Afrika kaynaklı ‘toz taşınımı’na ilişkin uyarılarda bulundu. Özellikle KOAH ve astım hastalarının, 'toz taşınımı'nın yoğun olduğu günlerde evde kalmalarını öneren Prof. Dr. Özlü, "Toz görüyorsanız dışarı çıkmamakta fayda var. Eğer illa çıkmanız gerekiyorsa da işinizi görüp hemen dönmeniz lazım ve maske kullanmanızı tavsiye ederim. Bu sadece...


Göğüs ağrısı 10 dakikadan fazla sürdüyse, dikkat! Kalp krizinde bu hataları sakın yapmayın! Kalp krizi riskini arttıran 9 neden

Kalp krizi tüm dünyada en önemli ölüm sebeplerinden biri olmaya devam ediyor. Ülkemizde her yıl yaklaşık 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Haldun Akgöz, kalp krizinin en yaygın belirtisinin ‘göğüs ağrısı’ olduğuna dikkat çekerek, “Ağrı süresi 10 dakikayı geçtiğinde akla mutlaka kalp krizi gelmelidir. Bu durumda hastaya en kısa sürede tam teşekküllü bir hastanede müdahale etmek yaşamsal önem taşımaktadır. Günümüzde...


Kalça çıkığı hastaya kısaltmalı kalça protezi ameliyatı yapıldı

Mardin'de doğuştan kalça çıkığı olan hastaya 6 hafta arayla ikinci kısaltmalı kalça protezi ameliyatı yapıldı.


Bilim insanları agresif beyin kanserini hedef alan yeni mRNA aşısı geliştirdi

Aşı kişiselleştirilmiş bir tedavi oluşturmak için hastanın kendi tümöründen alınan hücreleri kullanıyor. View on euronews


Besin alerjisi her 17 çocuktan birini etkiliyor

Türkiye'de her 17 çocuktan birinde besin alerjisinin görüldüğünü belirten Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, “Son 20 yılda çocuklarda besin alerjisi arttı. Alerji oranlarının artmasını sağlayan besinler inek sütü, yumurta, yer fıstığı, buğday, balık ve kabuklu deniz hayvanları alerjenleridir. Bu alerjiler, hafif deri döküntülerinden sindirim sorunlarına ve ciddi solunum zorluklarına kadar çeşitli reaksiyonlara neden olabilir” dedi.


Dinçer Güner Nasıl bir sosla geldin dünyaya?

Her burcun 10’ar günlük 3 dekanı var. Ve doğumunuz hangi 10 günlük döneme denk geliyorsa, burcunuzun yanı sıra o dönemin yöneticisinin özelliklerini de taşıyorsunuz.


8 saat uyuyup yorgun kalkıyorsanız dikkat! Gece vuran gizli tehlike, bir testle anlaşılıyor

Günde yaklaşık 8 saatlik uykuyu esas alırsak, uyku ömrümüzün hemen hemen 3’te birlik bir dönemini kapsıyor. Bu nedenle düzenli ve kaliteli bir uyku sağlıklı yaşam için çok önemli. Peki, uykudan uyandığınızda hâlâ kendinizi yorgun hissettiğiniz oluyor mu? Bunun sebebi uyku apnesi sendromu olabilir. Bilinmesi gerekenleri Prof. Dr. Yüksel Peker anlattı.


Ağrı yürürken ortaya çıkıyor! Bacak damarlarındaki büyük tehlike

Merdiven çıkarken sıkıntı, bacaklarda kramp, daha çok yürürken bacaklarda başlayan ağrı şikayetiniz varsa dikkat! Bacak damarlarınızda darlık ve tıkanıklık olabilir. Minimal invaziv yöntemiyle, bu damarları küçük bir kesiden açmak mümkün. Sabah'tan Gül Kireklo'nun haberi...


Gıda alerjisi için ufukta tedavi umudu göründü

New Scientist dergisi bu haftaki kapak konusunda birçok farklı alerji türüne karşı etkili olabilecek yeni aşı ve ilaçlar konusunda yaşanan gelişmelere yer verdi. Tam olarak anlaşılamayan nedenlerden dolayı, gıda alerjileri 21. yüzyılda patlayıcı bir şekilde arttı. Buğday, inek sütü, yumurta, soya, kabuklu yemişler, balık ve kabuklu deniz ürünleri g...


Efeler’de ilaçlama çalışmaları aralıksız sürüyor

Efeler Belediyesi ekipleri, halk sağlığı ve huzurunu olumsuz etkileyen kent zararlılarına karşı başlattıkları ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Gazi Özdemir inme hakkında bilgilendirdi

Eskişehir Fizyomer Terapia Estetica Denta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi’nde görevli Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Gazi Özdemir ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Nurhan Barutçu inme rahatsızlığının tedavi süreci hakkında bilgi paylaştı.


Küresel Değişim ve Ebelik: Artan sağlık problemleri ebelik mesleğinin önemini arttırıyor

Dünya Ebeler Haftası çerçevesinde Türkiye Hastanesi tarafından düzenlenen sempozyumda, küresel değişim ve ısınma ile birlikte artan sağlık sorunları ve azalan doğum oranları sebebiyle ebelik mesleğinin önemi vurgulandı. Aynı zamanda gelişen sağlık teknolojileri ile mesleğin nasıl entegre olduğu konuları ele alındı.


Cildi ışıl ışıl parlatan besinler! Sivilce ve leke problemi kökünden çözülüyor

Sağlıklı ve doğal besinler cildi besliyor. Gençlik ışıltısı sağlayan ve hücreleri onaran besinler neler? İşte güzellik denilince akla gelen o besinler...


Evde spor mu? Spor salonu mu? Hangisi daha az maliyetli?

Sağlık bir vücut için spor ve dengeli beslenmek şart! Vakti olan spor solunu tercih ederken, birçok insan evde spor yapmayı tercih ediyor. “Peki evde spor yapmanın maliyeti nedir?” Diyorsanız detaylar işte sizlerle...


Çocuklarda bacak ağrısının arkasında yatanlar: Büyüme ağrısı mı, ciddi bir sorun mu?

Çocukluk çağı bacak ağrılarının değerlendirilmesinde dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu belirten Opr. Dr. İlyas Tarık Katırcı, “Kemik tümörleri, hematolojik hastalık tümörleri, eklem iltihabı ve romatizmal eklem hastalıklarının tanısında da önemli bir bulgu olan bacak ağrılarının basit bir masajla iyileştirilebilen büyüme ağrısından ayrıştırılması büyük önem taşır. 3-12 yaş aralığında bulunan çocuklarda sıklıkla görülen bacak ağrılarının...


Fedakar babaanne, SP hastası torununa gözü gibi bakıyor

İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 58 yaşındaki babaanne doğuştan Serabral Palsi hastası olan 10 yaşındaki torununa gözü gibi bakıyor. Torununun annesi ve babasına destek olmak için fedakarlık yapan babaanne, 'Onun bana gülümsediği anlarda çok mutlu oluyorum. O gülsün, dünyalar benim oluyor' dedi.


Banyodan çıktığınızda 10 yaş gençleştiriyor! Doğal botoks etkisi var: Sütlü sabunu kaç kez sürmelisiniz?

Cilt bakımında yıllardır vazgeçilmez olan sabunlarda bir de keçi sütü olanlar denenmeye başlandı. Güzellik sırlarını ev hanımları da keşfetti. Doğal maddelerin içeriğinde yer aldığı sütlü sabunda faydalı bileşenler de yer alıyor. Asıl amacını birkaç yıkamada gerçekleştiriyor.