BAğışıKLığı DIMDIK AYAKTA TUTAN TAKVIYE! ECZANELERDE YOK SATıYOR, BAğıRSAKLARı YUMUşATıYOR

Omega 3 su ürünlerinde bolca bulunur. Balık, ceviz, kırmızı ette bulunur. Peki Omega 3 içeren besinler neler?

Sağlıklı bir yaşam için vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitaminleri doğrudan besinlerden alabildiğimiz gibi takviye olarak da alabiliyoruz. Özellikle balık, keten tohumu ve cevizde bulunan o vitaminin ise takviye olmanın yanı sıra sakinleştirici özelliği olduğu da ortaya çıktı.

KULLANANLARIN AGRESİF VE ŞİDDETLİ DAVRANIŞLARI AZALIYOR

Yeni yapılan bir araştırmanın sonuçları oldukça şaşırttı. Söz konusu araştırmaya göre; balık, keten tohumu ve cevizde bolca bulunan omega-3'ü alan ya da takviye olarak tüketen kişilerin agresif ve şiddetli davranışları gösterme olasılığının daha düşük olduğu ortaya çıktı.

Öyle ki araştırma sonucuna göre omega-3 takviyesi saldırgan tavırları %30 oranında azaltabilecek etkiye sahip.

OMEGA-3 NEDİR?

Omega-3 yağ asidi, bağışıklığın güçlendirilmesi ve vücuttaki iltihapların azaltılması gibi temel görevleri üstlenen, vücutta doğal olarak üretilemeyen doymamış yağ grubu ailesinden esansiyel bir yağdır. EPA, DHA ve ALA olacak şekilde 3 ayrı çeşidi vardır. ALA bitki kaynaklı omega-3 yağ asidi, EPA ve DHA ise deniz ürünlerinden elde edilen omega 3 yağ asididir.

Omega-3'ün temel görevleri; bağışıklığı güçlendirmek, vücuttaki iltihabı azaltmak, kalp damar hastalıklarına karşı koruma sağlamak, trigliserid seviyesini düşürmek, göz ve beyin sağlığını desteklemektir.

Omega-3 yoğun olarak şu besinlerde vardır:

Sardalya, hamsi, somon, uskumru, istiridye, ringa, havyar gibi deniz ürünleri

Ceviz ile fındık

Kırmızı et

Yumurta

Keten tohumu

Soya fasulyesi

Kanola yağı

Avokado

Lahana, ıspanak, semizotu ve brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler

2024-06-10T06:47:01Z dg43tfdfdgfd