Yaşam

Trending:


Sinsi ilerleyen HPV’ye karşı en etkili koz aşı

Herkesin hayatının bir döneminde en az bir HPV türü geçirdiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Saadet Ünsal, “Çoğu HPV enfeksiyonu zaman içinde kendiliğinden geçer. Ancak bazen HPV enfeksiyonları daha uzun sürer ve yaşamın ilerleyen dönemlerinde kansere neden olabilir. HPV enfeksiyonun çoğu geçicidir ve genelde belirti vermeden ilerler. Enfeksiyondan korunmada en etkili ve güvenilir yöntemin HPV aşısıdır” dedi.


Zencefil Tozu Nedir, Ne İşe Yarar? Zencefil Tozu Faydaları Nelerdir?

Zencefilin kurutulması ve öğütülmesi ile elde edilen zencefil tozunun birçok faydası vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi, yağ yakımını hızlandırması ve karın ağrısına iyi gelmesi nedeniyle sıkça tercih edilir. Peki, zencefil tozu ne işe yarar ve faydaları nelerdir?


"Türkiye’de astımlı hasta sayısı artıyor"

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, dünyada yaklaşık 300 milyon insanın astım hastası olduğuna dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhan Köksal, “Türkiye'de de astım sıklığı giderek artmaktadır. Ülkemizde yaklaşık olarak yetişkinlerin yüzde 5-10'u ve çocukların ise yüzde 10-15'i astım ile yaşamlarını sürdürmektedirler” dedi.


Kulak çınlaması neyin habercisi? Bu alışkanlıklar kulak çınlamasını daha da kötüleştiriyor

Herhangi bir ses uyarısı olmaksızın kulaklarda ve kafa içinde algılanan ses olarak tanımlanan ‘Tinnitus’ yani kulak çınlaması; sıkça görülen bir işitme sistemi problemi. Çeşitli hastalıkların belirtisi olabilen kulak çınlaması; yaş ilerledikçe daha sık görülüyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Ünal Bayiz, “Tinnitus semptomlarını etkileyen faktörler kişiden kişiye değişir. En çok da 40-70 yaşları arasında görülüyor. Genel olarak sigara içmek,...


Uyurken bile kilo vermek mümkün! 5 adımda sağlıklı uyku

Yatak odanızdaki doğru aydınlatma, yatmadan önce doğru egzersiz türleri ve hatta uyuduğunuz kıyafetlerle uyurken bile formda kalmak isteyenler için yardımcı olabilir. Dinlenme ve uyku halindeyken bile fazla kilolarla savaşmamıza yardımcı olan, bilmediğimiz ya da görmezden geldiğimiz daha fazla yol var.


Dikkat genetik olarak kilo almaya elverişli olabilirsiniz! Bu 5 ipucu hayat kurtarıyor

Fazla kilolarından şikayetçi olan kişiler için en iyi çözüm sağlıklı beslenme ve spordur. İşlenmiş gıdaların yanı sıra, hormonal değişiklikler ile metabolizmanın yavaşlaması da kilo alımına yol açabilmektedir. Uzmanlar antidepresan, diyabet ve antipsikotik ilaçların da benzer yan etkilere neden olabileceğini belirtiyor. Fakat tüm bunların dışında başka bir faktör daha var. Genetik olarak kilo almaya elverişli olabilirsiniz. İşte daha kolay...


Dikkat! Sıcak sulu patates öldürüyordu!

Dikkat! Sıcak sulu patates öldürüyordu! Karsta yaşanan olayda, 6 yaşındaki M.E.Ç., annesinin dışarıda olduğu sırada sobanın üzerinde pişen sulu patatesten yedi. Ardından fenalaşan M., önce Digor İlçe Hastanesine, ardından da Kars Devlet Hastanesine kaldırıldı. NEFES BORUSUNUN ÜZERİNDEN DELİK AÇILDI İHAda yer alan habere göre 6 yaşındaki M., nefes a...


Anksiyeteden depresyona: Tüm ruhsal sorunların arkasındaki gerçek ortaya çıktı

Dr. Hyman’ın açıkladığı verilere göre dünyada 300 milyon insan anksiyete, 280 milyon kişi depresyon yaşıyor. 30 yıllık doktor olduğunu açıklayan Hyman, depresyonun çoğu zaman zihinden önce bedende başladığını gördüğünü savunarak, ‘’Hastaların bağırsak sorunlarını çözünce ruhsal problemlerin de çözüldüğünü keşfettim’’ ifadelerini kullandı.


Alerjisi olan durdurmak için deniyor! Bol C vitamini kesintisiz hapşırıktan kurtarıyormuş

İlkbahar aylarında değişmeye başlayan hava durumu, birçok kişiyi alerjik açıdan zorlayabiliyor. Sinüs sorunlarına ve daha fazlasına neden olan bu durumu ise doğal besinler tüketerek hafifletmek mümkün. İşte alerjik sorunları dindiren, yavaşlatan besinler.


Meğer sadece yaşlanmayı önlemiyormuş! Faydaları say say bitmiyor

Son yıllarda oldukça ünlenen bu bitki, insan sağlığı için oldukça gereklidir. Çok eski zamanlardan beri bazı Uzak Doğu ülkelerinde tıbbi alanda kullanılıyor. Günlük beslenmenin yanında bitki olarak da tüketilebileceği gibi toz, yağ ve çay şeklinde de tüketiliyor. Ancak tüketilirken dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü bazı kişilerde olumsuz durumlara yol açabiliyor. Peki insan vücudunda onarmadık yer bırakmayan bu bitki nedir? Nasıl tüketilmelidir?...


Genç kalmanın sırrı vücudu şaşırtmak

Sağlıklı yaşam reçeteleri her geçen gün daha da önem kazanırken, Dahiliye Uzmanı Dr. Önder Aydın, genç kalmanın sırrını anlatarak, "Eğer başka bir rahatsızlığınız yoksa açlık sürenizi uzatarak beslenin, günde iki öğün yemek yiyin. Ağırlık gibi direnç egzersizleri yapın, doğada yürüyün, saunada terleyin, meditasyon ve nefes egzersizleri yapın, banyoyu soğuk duşla bitirin. Vücudu az miktarda strese sokarak, taze hücreler üretip gençleşmek mümkün"...


Saçları kalınlaştırmanın 5 doğal yolu! Kısa sürede farkı göreceksiniz

Kalın saç, kafa derinizdeki saç yoğunluğunu ifade eder ve herkes kalın, gür ve sağlıklı saçlar ister. Uzayan saç miktarını artırmak ve korumak sağlıklı bir saç için oldukça önemlidir. Gençken saçlarınız daha kalın görünüyorsa bunun nedeni, yaşlandıkça saç derinizin genişlemesidir. Ayrıca bazı insanlar yaşlandıkça folikülleri saç üretmeyi bırakır ve bu da saçların incelmesine neden olur. Saçlarınızı güçlendirmenin 5 formülü haberimizde.


Uzmanından hamilelere yüksek şeker uyarısı

Hamilelerin şeker hastalığı ile karşılaşma riskinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Faruk Buyru, “100 gebeden 10’nda yüksek şekerle karşı karşıya kalıyoruz. Hamilelikte yüksek şeker bebekte ani ölüm nedeni. Bu durum hem anne adayı, hem bebek açısından ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Özellikle yüksek şeker seviyeleri kontrol altına alınmazsa bebeğin kalbini etkiliyor ve ani bebek ölümü dahil bir...


Probiotikler bazı hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde etkili

Günümüzde sıkça kullanılan probiyotiklerin etkinliğiyle ilgili Prof. Dr. Nihat Okçu merak edilenleri açıkladı.


Doktor yüzü görmeden yaşlanmanın püf noktaları! Yeterli uyku ve zihinsel aktivite...

Yaş almak hayatın bir gerçeği. Hastalıklar ve enerji düşüklüğü yaşlandıkça ortaya çıkar. Peki sağlıklı yaşlanma için nelere dikkat etmeli?


Bu beslenme hataları bahar yorgunluğunu artırıyor

Yağmurlu, soğuk kış günlerinin ardından gelen daha güneşli, daha sıcak günler pek çok kişi için “yorgun, bitkin, neşesizlik” yakınmalarına yol açarken, diyetisyen Hande Selin Ok, “Bahar yorgunluğu” olarak adlandırılan bu duruma karşı “beslenme formülü” önerdi. Ok, “Şeker ve şekerli yiyecekleri azaltın, yerine günde 2-3 porsiyon taze ve kuru meyve tüketin, bol sıvı alın. Sofranıza bahar gelsin” dedi.


Her 10 gebelikten biri düşükle sonlanmaktadır

Tekrarlayan düşükleri olan anne adaylarının neler yapması gerektiği hakkında bilgilendirmede bulunan Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Volkan Turan, “Normalde her 10 gebelikten biri düşükle sonlanmaktadır ve bunun da en sık nedenini genetik olarak anormal embriyolar oluşturmaktadır” dedi.


Bu besinler hızla şişmanlatıyor! İşte kilo alımına neden olan besinler listesi

Bazı yiyecekler besin öğesi fazla içermediği halde ciddi kilo alımına sebebiyet verir. Elzem aimonasitler, diyet lifi ,vitamin veya mineral kaynağı çok içermezken yüksek kalori içerir. Bu da kişiye kilo aldırır. Bu yiyecekler insan vücuduna ve sağlığına fayda sağlamazken, yağ oranını artırdığı için iç organların yapısını bozar ve buna bağlı olarak sağlığı olumsuz etkiler.


Yemekten sonra başlayan karın ağrısı neyin belirtisi?

Yemek yedikten hemen sonra karnınız ağrıyor mu? Son dönemde çok fazla mı kilo kaybettiniz? Bunun sebebi sindirim sisteminin başından sonuna bütün noktalarını tutabilen Crohn hastalığı olabilir! Peki, daha çok bağırsaklarda görülse de akla gelmeyecek birçok noktada sorunlara yol açan bu hastalık nasıl tedavi ediliyor?


Bebek için endişelenen kedinin yaptıkları izlenme rekoru kırdı

Bebek için endişelenen kedinin kontrolcü tavırları yürekleri ısıttı. https://haberglobal.com.tr/gundem/bebek-icin-endiselenen-kedinin-yaptiklari-izlenme-rekoru-kirdi-343099


Engelli çocuklarının tedavisi için gecesini gündüzünü hastanede geçiriyor

Zonguldak'tan iki engelli çocuğunun yatılı tedavisi için Bolu'ya gelen Ayşe Köse, bir an yalnız bırakmadığı evlatlarının bağımsız hareket edebilecek hale gelmesi için gecesini gündüzünü hastanede geçiriyor.


Karaciğer Yetmezliği Uyarı İşaretleri: Dikkat Edilecekler

karaciğer yetmezliği, karaciğerin normal metabolik fonksiyonlarını yerine getiremediği ciddi bir durumdur. sarılık, karın ağrısı, bacaklarda şişlik, koyu idrar rengi, bulantı ve kusma gibi belirtiler gösterebilir. erken teşhis ve tedavi hayati önem taşır. karaciğer yetmezliğinin nedenleri arasında hepatit, aşırı ilaç veya alkol kullanımı, zehirli mantar, siroz, yağlı karaciğer, yetersiz beslenme ve hemokromatoz sayılabilir.


Fazla kiloların sebebi bu sendrom olabilir

Üreme çağındaki kadınlarda en sık görülen hormonal bozuklukların başında gelen Polikistik Over Sendromu (PKOS), doğurganlığı olumsuz etkilemektedir. Polikistik over sendromu, yumurtlama bozukluğuna neden olarak; infertilite(kısırlık), adet düzensizliği, tüylenme artışı gibi şikayetlere yol açmasının yanı sıra tedavi edilmediği durumlarda hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok farklı hastalığa da zemin hazırlar. Kadın Hastalıkları...


Guatrın en sık önemli nedeni iyot eksikliği

İyot yetersizliği konusunda uyarılarda bulunan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Guatrın en sık nedeni iyot eksikliğidir, bu nedenle iyotlu sofra tuzu kullanımı çok önemlidir. Fakat iyotun fazlasının da zararlı olduğu unutulmamalıdır” dedi.


Doç. Dr. Uğur, “Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde beslenmeliyiz”

Hormonların çok önemli olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz” dedi.


Çocuklarda miyopi salgınına dikkat

Çocuklarda miyopi görülme sıklığının arttığına dikkati çeken Doç. Dr. Sevil Karaman, “Yoğun ekran kullanımı, kapalı ortamlarda daha fazla zaman geçirme ve dış mekânda aktivitelerin azalması gibi modern yaşam tarzı faktörleri, miyopinin artmasında rol oynar. Miyopi olan kişiler, gözlerini ovma veya kapalı gözlerle odaklanma girişimleri gibi alışkanlıklar geliştirebilirler. Miyopinin tedavi edilmediği veya etkili bir şekilde kontrol altına...


İnsan testislerinde mikroplastikler bulundu: Sperm kalitesi tehlikede

T24 Dış Haberler İnsan testislerinde önemli konsantrasyonlarda mikroplastik bulunması, sperm kalitesindeki küresel düşüşe katkıda bulunabileceği endişelerini beraberinde getirdi. New Mexico Üniversitesi'nden araştırmacılar hem insanlardan hem de köpeklerden alınan testis dokusunu analiz etti ve her numunenin mikroplastik içerdiğini keşfetti. Ekip, ...


Tansiyonu kontrol altına almak için 6 “doğal” öneri

Halk arasında yüksek tansiyon olarak da bilinen hipertansiyon, kalp ve damar sağlığını tehdit eden önemli bir sağlık sorunu. Kan basıncının çeşitli koşullar altında zaman zaman kısa sürelerle normalin üzerine çıkmasının doğal olduğunu paylaşan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, “Ancak yüksek seviyelerde kalıcı hale gelmesi anormal bir durumdur ve hipertansiyon rahatsızlığını oluşturur. Dünyada 1,13 milyar insanın hipertansiyon hastası...


Çorapla uyumak sağlıklı mı? Metabolik hızı ele veren o detay...

Yaz kış çorapla uyuyan insanlar var. Bu kişiler hızlı üşür. Peki çorapla uyuyanların metabolik özellikleri neler? İşte çorapla uyuyanların sağlıklarına dair tüyolar...


İsveçli bilim insanları açıkladı: Bunu yapanlar 100 yaşına kadar yaşar!

Ömrü uzatan bir yaşam tarzı sürdürmek için sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek oldukça önemlidir. İşte ömrü uzatan beslenme alışkanlıkları:


Demliklerde kireç ve tortu izi kalmıyor! Patatesli yöntem tüm kimyasallara bedel

Kireç ve sararmalar demliklerde oluşabilir. Demlikte kendinizi görebileceğiniz temizlik yöntemini sizler için derledik. Peki en pratik demlik temizliği nasıl yapılır?


Güneşteki mucize: D vitamini

D vitamini değerlerinizi düzenli olarak kontrol ettiriyor musunuz? Eğer bu önemli moleküle hak ettiği değeri vermiyorsanız, çok ciddi hastalıklara yakalanma riskiyle karşı karşıya olduğunuzu bilmelisiniz. Çünkü D vitamini eksikliği, başta kanser olmak üzere kemik erimesi, diyabet, kalp rahatsızlıkları, romatizma, kronik yorgunluk ve depresyon gibi daha birçok hastalığın oluşmasının ana nedenleri arasında. Buğra Buyrukçu yazdı...


Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor

Aşırı kırmızı et tüketiminin kolon, rektum ve prostat kanseri riskini artırdığını dile getiren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Avcı, kanser riskini azaltmak için sağlıklı bir hayat tarzı benimsemenin çok önemli olduğunu söyledi.


İşte bel ve sırt ağrılarını yok edecek yöntem! Uyurken bunu yapın

Bel ve sırt ağrıları günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Uzun süre masa başında çalışmak, hareketsizlik, kilo artışı kronik bel ve sırt ağrılarına yol açabiliyor. Peki bu ağrılardan kurtulmanın yolları neler? Günlük hayattan nelere dikkat etmek gerekiyor? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özdemir Öztekin, bel ve sırt ağrıları için altın değerinde tavsiyelerde bulundu. İşte detaylar...


Yelda Başaran Sağlık için yeşile sarıl

Yeşil renk doğanın, canlılığın rengidir, ruh durumunu olumlu yönde etkiler, huzur ve güven verir. Peki beslenmemizde hangi yeşil renkli sebzeler psikolojik ve fizyolojik anlamda sağlığımızı olumlu yönde etkiliyor. İşte bu haftaki yazımızı okuduktan sonra beslenmenizde yeşil sebzelere yer verdiğinizde daha sağlıklı ve zinde hissettiğinizi göreceksiniz.


Şok diyet şiş göbekleri süzüyor! 2 günde 2 kilo verdiren liste

Kısa ama etkili diyet programları zayıflamaya yardımcı olabiliyor. Yağdan verdiren bu diyetler sayesinde vücut detoks ile temizleniyor. İşte 2 günde 2 kilo verdiren diyet programı...


Metabolizma sağlıklı vücudun olmazsa olmazı! Metabolizmanın çöktüğünü gösteren 8 işaret

Metabolizma genellikle kilo alma veya verme bağlamında değerlendirilir. Ancak sanıldığının aksine metabolizma sağlıklı bir vücut için her şeydir. Metabolizmanın ortalamanın altında çalışması ise birçok şeyi tetikleyebilir. İşte metabolizmanızın kötüye gittiğine dair işaretler.


Çocukluk çağı kanserlerinde lösemi, beyin tümörleri ve lenfoma ilk üçte yer alıyor; bu belirtilere dikkat!

Kolay morarma, karın şişliği, kansızlık gibi belirtilere dikkat


Sedimantasyon Nedir, Kandaki Değeri Kaç Olmalıdır? Sedimantasyon Yüksekliği Nasıl Tedavi Edilir?

Sedimantasyon, sıklıkla karşılaşılan tıbbi kavramlardan biridir. Sağlıklı bir bireyde kanda bulunması gereken sedimantasyon değerinin belirli bir aralığı vardır. Kandaki sedimantasyon değerinin ortalama aralığın altında veya üstünde olması durumları insan vücudunda çeşitli sorunların ortaya çıkmasına sebep olur.


Uzmanı uyardı: Uzun seyahatlerde sinsi tehlike!

. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Sadece yolculuk sırasında değil, sürekli masada, oturur vaziyette, 'home ofis' kalkmadan çalışan kişilerde, memurlarda hatta ders çalışırken sabahlayan öğrencilerde de bu olgular olabiliyor. Onun için uzun süre hareketsiz oturmak, koltukta veya sandalyede ayaklarınızı sarkıtarak oturmak sağlıklı değil" dedi


"Bir türlü kilo veremiyorum" diyenler dikkat! Sebebi "duygularınız..."

Psikolojik faktörlerin obeziteye neden olduğu gibi obezitenin de psikolojik sorunlara yol açtığını belirten Doç. Dr. Taha Can Tuman, “Obeziteye sahip kişilerin normal kilolulara göre son bir yılda majör depresyon atağı geçirme riski beş kat fazladır. Obezite depresyon ilişkisi kadınlarda daha güçlü görünür. Bir çalışmada kadınlarda obezitenin depresyonda yüzde 37’lik bir artışla ilişkili olduğu gösterilmiştir” dedi.


İşte keskin hafızanın sırrı! 10 adımda güçlendirin

Keyifli ve uzun bir yaşam sürmek hepimizin öncelikli amacı ve en doğal hakkı. Ne var ki hastalıklar ve daha pek çok nedenle ömrümüzün önemli bir kısmı sağlık sorunlarıyla uğraşarak geçip gitmekte. Diğer taraftan sağlıklı ve uzun bir yaşam ise özellikle son 30 yıldaki bilimsel gelişmeler sayesinde bir düş olmaktan da çoktan çıkmış durumda. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdı...


Masaj yapanların hiçbiri görmüyor! Yıllardır değişmeyen kural, cezası 714 bin lira

Derleyen: Betül Topaklı / Milliyet.com.tr -Masaj, bağışıklık sisteminden uyku kalitesine, enerji seviyesinden denge ve uyum hissiyatına kadar vücuda pek çok fayda sağlıyor. Doğru ellerde yapıldığında ise vücuttaki kan akışını artırarak oksijen ve besin maddelerinin daha hızlı taşınmasını sağlıyor. Dünyadaki pek çok ülkenin kendi kültürlerine uygun farklı farklı masajları bulunuyor. Ancak bir Uzak Doğu ülkesi olan Güney Kore'de masaj yaptırmak...


‘Çözünebilir lifler kolesterolü düşürebilir’

Kalp sağlığı için beslenme önerilerinde bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Yunus Amasyalı, “Kırmızı et yerine balık, derisi hariç kümes hayvanları ve az yağlı etleri tercih edin. Günde en az 5 kez sebze ve meyve tüketin. Günde en az 8-10 bardak su için. Liften zengin tahıl, kepek, fasulye, meyve ve sebzeleri düzenli tüketin. Çözünebilir lifler kan kolesterolünü yüzde 15 kadar düşürebilmektedir” dedi.


Yakınlık kurmaktan korkan insanların yaşadığı 7 sorun

Yakınlık korkusu, başka bir kişiye fiziksel, entelektüel veya duygusal olarak yakın olmaktan duyulan yoğun korkudur. Yakınlıktan kaçınma kaygısı olarak da adlandırılan yakınlık korkusuna genellikle kaygı veya çocukluk çağı travması neden olur. Peki, bu korkunun belirtileri neler olabilir?


New York Times 70 yaşındaki başkan adayı Kennedy Jr.'ın sağlık sorunlarını haberleştirdi

Habere göre 2012'de şiddetli hafıza kaybı ve zihinsel bulanıklık sorunları yaşayan Kennedy Jr.'ın doktoru, bu sorunlara "beyne girip bir kısmını yedikten sonra ölen bir kurtçuğun neden olabileceğini" söylemiş.


Karaciğer Temizleme Kürü Nedir, Nasıl Yapılır? Karaciğer Temizleme Kürü Faydaları Nelerdir?

Yaşamsal faaliyetlerin daha sağlıklı şekilde çalışması için değerlendirilen beslenme programı karaciğer temizleme kürü olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda bu yöntem karaciğer detoksu olarak da ifade edilmektedir. Bağışıklık ve sindirim sistemini düzenlemesinin yanı sıra, karaciğerin fonksiyonel olarak daha rahat bir şekilde çalışmasına olanak tanır.


Omurilik felcinin tedavisi için 8.1 milyon euro bağış toplandı

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlayan dünyanın en büyük koşu etkinliği ‘Wings for Life World Run’ tamamlandı.


Uzmanı uyardı: Yeme bozuklukları yaşamı tehdit ediyor

Anoreksiya, bulimia ve tıkınırcasına yeme gibi şekillerde kendini gösteren yeme bozukluklarının yaşamı tehdit ettiğini belirten Klinik Psikolog Dr. Öğr. Üyesi Billur Örnek, “Yeme bozuklukları, kişinin kendi bedenini algılayışının bozulması ve beslenme rutinini sağlıklı olmayan bir tarzda değiştirmesiyle karakterize olan ciddi psikolojik bozukluklardır. Bu bozuklukların fiziksel hasar yarattığı ve yaşamı tehdit ettiği akıldan çıkarılmamalı” dedi.


Parkinson hastalarında beyin pili hayatı kolaylaştırıyor

Parkinson; merkezi sinir sisteminin dopamin aktivitesi sergileyen kısımlarının yıkımıyla ortaya çıkan sistemik bir hastalıktır. Titreme, hareketlerde yavaşlama, yürüme ve konuşma güçlüğü gibi hastaların yaşamını zorlaştıran birçok belirtisi olan Parkinson’da ilaç tedavisinin yanı sıra beyin pili olarak bilinen derin beyin stimülasyonu tedavisi de uygulanıyor. Beyin pilinin Parkinson’un ilerlemesini durdurmadığını belirten Beyin ve Sinir...