EVDEKI 16 ALışKANLıK: DAğıNıK BIR ÇOCUKTAN SORUMLU BIR YETIşKINE!

Her sorumlu yetişkinin evde sahip olduğu 16 alışkanlık

1. Her gün yatağınızı toplayın: Çünkü sabah bile olsa hayatınız kendi kontrolünüzün altındaymış gibi davranmaktan daha iyi bir duygu olamaz.

2. Yemekten hemen sonra bulaşıkları yıkayın: Lavaboda kirli bulaşıklar mı var? 90'lı yıllarda bunun modası geçmişti. Sorumlu bir yetişkin, bulaşıkları ertelemenin tencerenin dibinde kalan yağlarla destansı bir savaşa yol açtığını bilir.

3. Her şeye bir yer ayırın: Çünkü arabanın anahtarlarını kaybetmek sadece filmlerde komiktir. Gerçek hayatta bu bir arama kurtarma görevidir.

4. Buzdolabını düzenli tutun: Hayır, buzdolabında haftalardır bekleyen maydanoz bir anda kendine gelmeyecek. Buzdolabınızı düzenli tutmak sadece bütün sebzelerin elinizin altında olmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda mayonezi buzdolabının içine girmenize gerek kalmadan bulmanıza da yardımcı olur.

5.Kıyafetlerinizi düzenli yıkayın: Çünkü dolabınızda bir yığın temiz kıyafet varken "giyecek hiçbir şeyim yok" bahanesini kullanamazsınız.

6. Bir bütçe oluşturun ve ona bağlı kalın: Ani satın almalara elveda. Belli bir planınız olursa "acil bir istek" ortaya çıktığında daha bilinçli davranabilirsiniz.

7.Düzenli olarak temizlik yapın: Hayır, toz yeni görünmez oda arkadaşınız değildir. Sorumlu bir yetişkin, temiz bir evin açık bir zihne (ve daha az alerjiye) denk olduğunu bilir.

8.Düzenli olun: Çünkü işe gitmek için anahtarlarınızı bulmanız gerektiğinde eşyalarınızla saklambaç oynamak artık eğlenceli değil.

9. Bir takvim tutun: Çünkü yetişkin yaşamı, ödülün tüm randevularınıza zamanında gitmek olduğu bir hafıza oyunudur.

10.Odadan çıkarken ışıkları kapatın: Elektrik faturanızdan tasarruf etmenin yanı sıra evinizin terk edilmiş bir gece kulübü gibi görünmesini de engellemiş olursunuz.

11.Bitkilere iyi bakın: Sorumlu bir yetişkin, bitkilerin sadece dekorasyon olmadığını, ailenin üyeleri olduğunu bilir!

12.Evdeki sorunları kendi başınıza çözün: Su sızıntısı mı? Sorun değil! Sadece biraz koli bandına ve bir YouTube videosuna ihtiyacınız var, değil mi?

13.Öğünlerinizi planlayın: Çünkü mısır gevreği ve dondurulmuş pizzayla yaşama günleri çoktan geride kaldı (en azından çoğu zaman).

14.Kişisel hijyeninizi koruyun: Çünkü tırnak kesmek ve kulak arkasını temizlemek sadece özel günler için değil, bir yaşam tarzıdır!

15. Ev arkadaşlarınızla açık ve dürüst iletişim kurun: Çünkü ev arkadaşıyla yaşanan dramatik anlar yalnızca dizilerde komiktir. Gerçek hayatta iletişim çok önemlidir (ve birisinin çikolatalı dondurmanızı yemesini engeller).

16.Geri dönüştürün ve atıkları azaltın: Çünkü gezegeni kurtarmak başlı başına bir süper güçtür ve bunu gerçekleştirmek için evde çöplerinizi ayrıştırarak başlayabilirsiniz.

İşte bu şekilde hayatın sillesini yediğini düşünen birinden, sorumluluk sahibi bir yetişkine dönüşebilirsiniz! Alanınızı düzenli tutmaktan mali durumunuzu zarafetle yönetmeye kadar bu alışkanlıklar, stressiz yetişkinliğe giden altın biletinizdir. Şimdi sıra sorumlu yetişkin becerilerinizi gururla sergilemenizde!

2024-04-23T09:28:10Z dg43tfdfdgfd