Yaşam

Trending:


Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Doç. Dr. Alper Avcı, genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri vakalarının sigara kullanımının artmasına bağlı olarak son yıllarda kadınlarda artışa geçtiğine dikkat çekti. Doç. Dr. Avcı, "Ülkemizde, kadınlarda akciğer kanseri görülme durumu diğer kanserlere göre 4’üncü sıraya kadar yükseldi. Yani yüzde 10'ların bile altında olan görülme sıklığı yüzde 15-20'lere tırmandı" dedi.


Hemofili nedir, belirtileri nelerdir?

"Ülkemizde, kayıtlı 5 bin Hemofili A, 950 Hemofili B hastası bulunuyor"


Uganda'da bulaşıcı "kırmızı göz" hastalığına yakalananların sayısı 7 bin 500'ü geçti

Uganda'da son 3 haftada bulaşıcı "kırmızı göz" (konjonktivit) hastalığına yakalananların sayısının 7 bin 500'ü geçtiği bildirildi.


Sedef Batı Botoksu ne zaman yaptırmaya başlayalım? 20'li yaşlar çok mu erken? Çizgiler belirdikten sonra çok mu geç?

20’li yaşlarda botoks yaptırmak isteyene "Daha hiç kırışıklığın yok bu yaşta botok mu yaptırılır' denir, yüzümüzde azıcık çizgi belirse "Botoks için geç kalmışsın, kırışıklıklar yüzünde yer edecek" diye panik havası estirilir.Her kafadan bir ses çıkıyor ama dermatolog ve plastik cerrahlar, botoks yaptırmaya başlamak için en uygın zamanın ne zaman olduğunu söylüyor?


Doğada bulunurken kene popülâsyonuna dikkat!

Havaların ısınmasıyla birlikte kenelerde çıkmaya başladı. Kene ısırması sonucu meydana gelebilecek Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtilerek vatandaşlar uyarıldı.


El altından kullananı çok!

El altından kullananı çok! Elon Musk ve Oprah Winfrey başta olmak üzere pek çok ünlü isim, zayıflama iğnesi kullanarak zayıfladıklarını açıkladı. Bu açıklamalar üzerine zayıflama iğnelerine talep de arttı ama uzman önerisiyle kullanılmayan iğneler sağlık endişelerini de beraberinde getirdi. İlk olarak Tip 2 diyabet için geliştirilen bu ilaç, yakın ...


Doktorunuzun Genellikle Önereceği Tedavi Planı : Ani Bebek Ölümü Sendromu (sids)

Özet Bir yaşından küçük bir çocuğun ani açıklanamayan ölümü. Nedenler Nedeni bilinmiyor ama beynin uykudan uyanamamasıyla ilişkili gibi görünüyor. Bilgiler 1 yaş ve altı için yaygındırErkeklerde daha sık görülürAile öyküsü olasılığı artırabilir Tedaviler Bazı önlemler SID'leri önleyebilir. Terapi psikoterapi: Ebeveynlerin travmanın üstesinden gelme...


Brugada Sendromu Uyarı İşaretleri: Dikkat Edilecekler

brugada sendromu, kalp ritmindeki genetik bir bozukluktur. bayılma, nöbet, çarpıntı, kalp durması gibi belirtilere neden olabilir. teşhis için elektrokardiyogram (ekg) yapılır. tedavi olarak genellikle kalp pili takılır. aile öyküsü ve cinsiyet risk faktörleridir.


Hemofilide yeni tedavi yöntemi hastanın yaşam kalitesini artırıyor

Kanama bozukluğu olarak bilinen hemofili tedavisinde, cilt altından uygulanan "uzun yarı ömürlü faktör konsanteleri"nin hastanın yaşam kalitesini artırdığı belirtildi.


Yaz aylarında buz gibi soğuk su içmemeniz için 7 neden!

Vücudun susuz kalmasından daha kötü bir şey varsa da o da o suyun yanlış içilmesidir. Uzmanlar, günde en az 10-12 bardak su içilmesini öneriyor. Peki, yaz aylarında bu ihtiyacınızı sıklıkla soğuk su içerek mi karşılıyorsunuz? Soğuk su sadece gribal enfeksiyonları olan kişilere tavsiye edilmiyor, buzdolabından doğrudan su içmenin bilmediğimiz birçok zararı var.


Mide ülserine karşı doğal probiyotik arı ekmeği tavsiyesi

Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, sağlık faydaları bilimsel çalışmalarla ortaya koyulan arı ekmeğinin, mide ülserinin önlenmesi ve tedavisinde potansiyel faydalar sunabilecek doğal bir arı ürünü olduğu belirtti.


Selin Irmak KAÇMAZ Depresif bir uykusuzluk hastası olduğunu sanıyordu, konan teşhis hayatını kökünden değiştirdi

Kat Brown’ın yaşadığı sorunlar çok uzun yıllar önce, çocukluğunda başladı. Kendini hiçbir zaman bir yere ait hissetmeyen Kat, kızıl saçları ve henüz 13 yaşındayken 1.80 olan boyu ile okulda zorbalığa maruz kaldı. Uzun boylu olduğu için bir üst sınıfa alındı ama bunun da yaşadığı zorbalığa ya da ait hissetmeme duygusuna bir faydası olmadı.


Kermes yemeği 32 öğrenciyi hastanelik etti

Kermes yemeği 32 öğrenciyi hastanelik etti Aydının Efeler ilçesindeki Mustafa Kiriş Ortaokulundan 32 öğrenci, mide bulantısı şikayetiyle Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürüldü. Fotoğraf: AA Tedavi altına alınan öğrencilerin okulda düzenlenen kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri değerlendiriliyor. Öğrencilerin hay...


Erken teşhis hayat kurtarır

DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Akçakoca ilçesinde Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Merkezi personelleri yöresel pazarda kanser farkındalığı oluşturdu.


Afrikadan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar

Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyleyen Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, havanın ısınmaya başlamasıyla kene vakalarının görülmeye başlandığını söyledi. Coşkun, 'Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor' dedi.


Ergenlikte bu belirtiler içe kapanıklık habercisi

Yıllar geçtikçe çocuğunuzun etrafındaki arkadaş sayısının azalması, sizinle geçirdiği zamanın azalması ve odasında daha fazla vakit geçirmesi gibi durumlarla karşılaşmak, birçok ebeveyn için tanıdık olabilir. Ayrıca öğretmenlerin veli toplantılarında çocuğun sessizliğinden ve çekingenliğinden bahsetmesi de endişe verici olabilir. Bu durumlar içe dönük gençlerin ebeveynleri için yaygın deneyimlerdir. Psikolog Duru Erdem konu hakkında önemli...


Fizyoterapist Bilge Özel idrar kaçırma rehabilitasyonu anlattı

Özel Denizli Tekden Hastanesi Fizyoterapisti Bilge Özel, idrar kaçırma rehabilitasyon olarak da bilinen ürojinekolojik rehabilitasyon hakkında bilgilendirme yaptı. Fizyoterapist Özel, hangi durumlarda rehabilitasyona ihtiyaç olduğunu açıkladı.


Çocuklarda ağız kokusunun en önemli nedeni

Çocuklar ve yetişkinlerde ağız kokusunun nedenlerinin benzer olduğunu ifade eden uzmanlar, en önemli nedenin çürük dişler, dil üzerindeki bakteriler, diş eti iltihapları ve ağız kuruluğu olduğunu söylüyor. Susuzluk, sinüzit, geniz eti, reflü, şeker hastalığı, böbrek hastalığı, sindirim sistemi ve solunum sistemi hastalıklarının da ağız kokusuna neden olacağını kaydeden Çocuk Diş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Şebnem N. Koçan, “Kullanılan ilaçlar, vitamin...


Dikkat eksikliği yetişkinler için de sorun

Klinik Psikolog Gonca Malkoç Arı, dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğunun çocukların yanı sıra yetişkinlerde de görülebilen bir sorun olduğunu belirterek, tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirdi.


Bazı ölümcül bakteriler "vampir gibi" insan kanından besleniyor

ABD merkezli yapılan bir araştırma, "bakteriyel vampirizm" adı altında bazı ölümcül bakterilerin insan kanından beslendiği sonucuna ulaştı.


Damarlardaki vampir bakteri

Araştırmacılar, ölümcül bakterilerden bazılarının insan kanını arayıp beslendiği keşfetti.


Zeytinyağlı yoğurt mucizesi! Gece uyumadan önce yapınca bakın ne oluyor

Sağlıklı atıştırmalık denilince akla gelen ilk besinlerden biri yoğurttur. Zeytinyağı da en sağlıklı yağlar arasında yer alır. Peki, bu iki sağlıklı besin birleşince nasıl etkiler sağlayabilir? Gece uyumadan önce tüketin, vücudunuzu iyileştirin.


Araştırmaya göre antibiyotiklerin öksürük üzerinde bir etkisi yok

T24 Dış Haberler ABD'nin Washington, D.C'deki Georgetown Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yürütülen bir araştırmaya göre, reçete edilen antibiyotiklerin, öksürüğün şiddeti ve iyileşme hızı üzerinde bir etkisinin bulunmadığı öne sürüldü. Baş araştırmacı Prof Dr. Dan Merenstein, öksürüğe neden olan alt solunum yolu enfeksiyonlarının daha tehlikeli olma...


Bahara ışıltılı bir cilt ile girin

Rüzgâr ve soğuk havaya maruz kalmak cilt kuruluğuna yol açarak daha mat bir görünüme sebep olduğunu ifade eden Dermatoloji Uzmanı. Dr. Gülbiye Güler, bahar ve yaz mevsimi öncesi alınacak basit ama etkili yöntemlerle ışıl ışıl bir cilde kavuşmanın mümkün olduğunu söyledi.


Prof. Dr. Biri: “Prostat kanserinde, erkeklerin yaşam boyu yakalanma ihtimali yaklaşık % 10-12 olarak gösterilmektedir”

Koru Sağlık ve Turizm Grubu Yönetim Kurulu ve Üroloji Kliniği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Biri, erkeklerin yaşam boyu prostat kanserine yakalanma ihtimalinin yaklaşık yüzde 10 ila 12 olduğunu belirtti.


Baş dönmesi hastalık mı, belirti mi? ‘Kristallerin oynaması’ diye bir şey yok!

Hastaların genellikle ‘Benim kristallerim oynadı’ ifadesini kullandığını kaydeden uzmanlar, hastanın sabit bakışta dünyanın döndüğünü görmesi ya da denge bozukluğu yaşamasına baş dönmesi denildiğini söylüyor. “Baş dönmesi hastalık değil, bir belirtidir.” diyen KBB Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi K. Ali Rahimi, kulaktan gelen baş dönmeleri, beyinden gelen baş dönmeleri ve diğer hastalıklardan gelen baş dönmelerinin bu belirtiye sebep olabildiğini dile...


“Psikolojik desteğe erişimi olmayanlar için yapay zeka belirli bir boşluğu doldurabilir”

Yapay zekâ (AI), eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde hızla ilerliyor. Yapay zekânın insan duygularını anlama, açıklama ve ruhsal rahatsızlıkları tedavi sürecinde etkin rol oynayıp oynayamayacağı ise merak konusu. Arş. Gör. Psikolog Deniz Mısra Gürol, psikolojik desteğe erişimi olmayanlar için belirli bir boşluğu doldurabilecek yapay zekânın tek başına yeterli olamayacağını belirtti.


"Uyku düzenini 2 günde rutine döndürmek mümkün"

"Uyku düzenini 2 günde rutine döndürmek mümkün" Uyku Kliniği Sorumlusu ProfProf. DrDr. Muhammed Emin Akkoyunlu, tatilde değişen uyku alışkanlıklarının yeniden düzenlenmesinde akşam yürüyüşünün, 15.00ten sonra kafeinli içecek tüketmemenin, uyumadan önce ledled ekranlardan uzak durmanın, saat 22.00den sonra karanlık, sessiz ve serin bir odada uyumanı...


‘Mikroplastik' beyinden çıktı

Türk araştırmacılar, beyin hücrelerinde ‘mikroplastik' keşfetti. Çalışma, plastiklerin, gelecekte Alzheimer, MS, inme ve beyin kanaması gibi hastalıklarda etken olup olmadığına ışık tutacak.


Beyin sağlığını güçlendiren 5 etkili besin! Alzheimer ve Parkinson riskini azaltıyor

Cep telefonunuzla konuştuğunuz esnada bir yandan da ‘acaba nereye koydum?’ diyerek aradığınız oldu mu? Ya da gözlüğünüz gözünüzde ‘yine nerede çıkardım?’ dediğiniz?!.. Bu ve benzeri türden basit unutkanlıklar çoğunlukla arkadaş sohbetlerinde kah gülerek kah yakınarak anlattığımız konulardan oluyor ama ya ilerleyen yaşın da etkisiyle çok ciddi hastalıkların sinyalleri olanlar!


Neredeyse kimse bilmiyor! Meğer bu 3 alışkanlık zayıflamaya yardımcı oluyormuş

Kilo vermek birçok kişi için sıkıntılı bir süreç. Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz ile zayıflayabileceğinizi belirten uzmanlar, gerekli olandan az sürede uyuyan kişilerin, günde ihtiyacı olandan ortalama 220 kalori daha fazla tükettiğini vurguluyor. Yapılan araştırmalar bazı alışkanlıkların kilo verme sürecine katkı sağladığını ortaya koydu. İşte zayıflamanıza yardımcı olan o 3 alışkanlık…


Uzmanı uyardı: Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir

Diz artriti olarak da tanımlanan diz kireçlenmesinin, diz eklem kıkırdağının aşınarak görevini yerine getirememesi olduğunu belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Bülent Sever, “Dizlerde şişme, bacak kaslarında atrofi, eklem hareket kısıtlılığı, bacaklarda eğrilik oluşması şikayetleri de zamanla oluşur. Diz kireçlenmesi çok ilerlediğinde hastaların hareket etmesini zorlaştırarak önce sadece ev içinde hareket edebilen, daha ileride de hareketi imkansız kılarak hareketsiz bireyler oluşturabilir.” dedi.


Fiziksel temas acı, anksiyete ve depresyona iyi gelebilir

Fiziksel temas acı, anksiyete ve depresyona iyi gelebilir Almanya ve Hollandadan araştırmacılar, sarılma gibi fiziksel temasların insanlardaki etkisini anlamak için yaklaşık 10 bin katılımcının yer aldığı 200den fazla çalışmayı analiz etti. Bilim insanları, süresi ve sıklığından ziyade "ufak" ve "kibar" dokunuşların bile yaş grubu fark etmeksizin a...


“Göz ovuşturmak retina hasarına yol açabilir”

Göz ovuşturmanın bazı göz sağlığı problemlerine neden olabileceğine dikkat çeken Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Yamiç, “Göz ovuşturmak; elimizle mikropları gözümüze taşıdığımız için göz enfeksiyonlarına, göze uygulanan aşırı baskı ise uzun dönemde retina hasarına, alerjik reaksiyonlara, göz kuruluğuna ve göz yüzeyinde travmalara ve keratokonusa sebep olabilir” dedi.


Hipnoz ile sigara bırakmak mümkün

Tokat Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Erdem hipnozla ilgili açıklamalarda bulundu. Hipnoz’un korkulacak bir tedavi yöntemi olmadığını ifade eden Erdem, “Hipnoz, sigarayı bıraktırma, duygusal yemek yeme, kekemelik, cinsel terapi gibi birçok konuda kullanılabiliyor” dedi.


Çocuklar yere basmada ve yürümede güçlük çekiyorsa dikkat

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aysel Açıkgözoğlu, üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocuklarda aniden gelişen; yürümede güçlük, yürüyememe, baldır ağrısı şikayetlerine yol açan miyozit (kas iltihabı) görülebildiğini söyledi. Böyle bir durumla karşılaşan anne babaların panik yaptığını belirten Açıkgözoğlu, “Miyozit en sık influenza enfeksiyonu sonrasında olur. Ani gelişen iyi huylu bir çocukluk çağı hastalığıdır, kalıcı hasara yol...


Apendiks kanserinden süper kurtuluş

Kayseri’de karın ağrısı şikayetiyle başvurduğu hastanede kapalı yöntemle ameliyata alınan hastanın, kanser hücrelerinin şans eseri kamera alanına girmesi sonucunda 2 milyonda bir rastlanan apendiks kanseri olduğu ortaya çıktı. Hastanın karın zarındaki kanser hücreleri yaklaşık 7 saatlik ameliyat sonucu temizlendi.


run

run


Uzmanı uyardı! Orta yaşlı kadınlarda daha fazla görülüyor

Diz kireçlenmesi hakkında uyarılarda bulunan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Bülent Sever, diz artti olarak da tanımlanan diz kireçlenmesinin, diz eklem kıkırdağının aşınarak görevini yerine getirememesi olduğunu belirtti. Sever,“ Hasta yaşam kalitesini bozan bir diz ağrısı yaşar” dedi.


Aydın'da 32 öğrenci zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alındı

Aydın'da kermeste yedikleri yemekten zehirlendikleri öne sürülen 32 öğrenci tedavi altına alındı.


Saçlarını rengarenk boyayanlar dikkat! Kimyasalı saç derisi için büyük risk

Pembesinden moruna canlı renk seçenekleriyle çocuk ve ergenlerin de yoğun biçimde kullandıkları bu ürünler uzmanlara göre ister doğal ister kimyasal içerikli olsun sağlık açısından büyük risk yaratıyor.


Uzman isimden dikkat çeken uyarı! 'İşitmede kalıcı kayıplara yol açabilir'

Kulağında uzun süreli sıvı birikimi olan çocuklara tüp takılmadığında işitmede kalıcı kayıp olabileceğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Merve Tunca dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Uzman isim, yaptığı açıklamada “Sık geçirilen orta kulak enfeksiyonlarında tüp uygulaması yapıldığında enfeksiyon sıklığında belirgin azalma görülmektedir. Yapılmadığı taktirde dil gelişiminde olumsuz etkilenme, ders başarısında gerileme, kulak zarında...


Nestlé, yoksul ülkelerde satılan bebek gıdalarına şeker ekliyor

T24 Dış Haberler Dünyanın en büyük gıda şirketlerinden biri olan Nestlé'nin, obezite ve kronik hastalıkları önlemeyi amaçlayan uluslararası yönergelere aykırı olarak, birçok yoksul ülkede satılan bebek sütü ve tahıl ürünlerine şeker ve bal eklediği ortaya çıktı. İsviçreli bir araştırma kuruluşu olan Public Eye'dan kampanyacılar, İsviçreli çokuluslu...


Çocuğu susturmada kullanılan ‘ekran’, beyinde kalıcı hasar bırakıyor

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Alper Aykanat, ebeveynlerin çocukları susturmak için kullandığı telefon, tablet ve TV gibi ekranların, beyin gelişimini olumsuz etkileyerek otizm, atipik otizm, hiperaktivite ve dikkat eksikliği gibi birçok hastalığı tetiklediğini söyledi.


Güzel olacağım derken felç geçirmeyin! Sahte botoks hayatı tehdit ediyor... Nelere dikkat edilmeli? 'Yoğun bakıma kaldırılan bile var'

Ameliyatsız estetik işlemlerde birinci sırada yer alan botoks, birkaç gündür sahte uygulamalarıyla gündemde… Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) açıkladığı veriye göre ABD’nin pek çok eyaletinde insanların sahte botoks enjeksiyonları sonrasında hastalandıkları bildirildi. Benzer durum son yıllarda Türkiye'de de görülüyor ve sahte botoks vakalarının sıklığı giderek artıyor. Peki sahte botoks nedir? Botoksun sahte olduğu nasıl...


Spastisite ile mücadelede etkili yöntem botulinum toksin

DÜZCE(İHA) –Estetik ve güzellik alanında yaygın kullanımı ile bilinen Botulinum Toksin (Botoks), Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği’nde “Spastisite (Kasılma)” tedavisinde uygun dozlarda ve uygun teknikle uygulanarak hastaların günlük aktivitelerini daha rahat yapmasını sağlayarak yaşam kalitesini arttırıyor.


Kalbini seven bunları yesin! Dilara Koçak yazdı: İşte kalp dostu besinler listesi...

Yüksek tansiyon ve kolesterol kalp sağlığı için yüksek risk faktörü. Sağlıklı beslenme ile hem tansiyonu hem de kolesterolü dengede tutabilirsiniz. Peki kalp sağlığına iyi gelen besinler neler? Hangi besin kalbe ne etki yapıyor? Kalbi yoran besinler var mı? Beslenme Uzmanı Dilara Koçak kalp sağlığına iyi gelen besinleri tek tek anlattı. İşte kalp dostu besinler listesi...


Çocukların burun hücreleri Covid ile savaşmasına yardımcı oluyor

T24 Dış Haberler Bir araştırmaya göre, çocukların şiddetli Covid'e yakalanma olasılığının yetişkinlere göre daha düşük olduğu çünkü burunlarındaki hücrelerin virüsle savaşmada daha başarılı olduğu ortaya çıktı. Laboratuvar testleri, yaşlanan yetişkin burun hücrelerinin enfeksiyondan sonraki ilk birkaç gün içinde 100 kat daha fazla virüs içerdiğini ...


Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz : “Kanser oluşumunda beslenme şekli çok önemli”

Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.


Asıl faydası içindeki perdede saklı! Çay yapıp içen de var, 10 dakikada detoks

Ceviz perdesi, cevizin iç kabuğu ile dış kabuğu arasında bulunan, ince bir tabakadır. Sağlığa olan faydaları ise en az cevizin kendisi kadar faydalıymış. Cevizin iç zarı olan bu perde özellikle öksürüğü kökünden kurutuyor.