Gündem

Trending:


Beyin sağlığını güçlendiren 5 etkili besin! Alzheimer ve Parkinson riskini azaltıyor

Cep telefonunuzla konuştuğunuz esnada bir yandan da ‘acaba nereye koydum?’ diyerek aradığınız oldu mu? Ya da gözlüğünüz gözünüzde ‘yine nerede çıkardım?’ dediğiniz?!.. Bu ve benzeri türden basit unutkanlıklar çoğunlukla arkadaş sohbetlerinde kah gülerek kah yakınarak anlattığımız konulardan oluyor ama ya ilerleyen yaşın da etkisiyle çok ciddi hastalıkların sinyalleri olanlar!


Antibiyotikler bağırsaktaki faydalı bakterileri yok ediyor mu?

Vücudumuz, yaşamımız için hayati önem taşıyan trilyonlarca bakteriye ev sahipliği yapıyor ve bu bakterilerin çoğu bağırsakta bulunuyor. Peki her antibiyotik aldığımızda vücudumuzun bu önemli kısmına kalıcı olarak zarar mı veriyoruz?


Kuzey Afrika’dan gelen çöl tozları solunum sıkıntısına neden oluyor

Ülkemizi etkisi altına alan çöl tozlarının solunum sıkıntılarına yol açtığına, acil vakalarının arttığına dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arzu Ertürk, “Nefes darlığını tetikleyen çöl tozlarının taşındığı bu dönemlerde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın. Pencerelerinizi kapalı tutun” diyerek uyarıda bulundu.


Bahar aylarında bu hastalıklar peşinizi bırakmayabilir

Üst solunum yolu enfeksiyonlarının, doktora başvurmanın önde gelen sebepleri arasında yer aldığını belirten Kulak Burun Boğaz (KBB) ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İdil Öztürk, "Mevsim geçişlerinde yaşanan ısı değişimleri birçok hastalık gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına da zemin hazırlıyor. Zayıflayan bağışıklık sistemiyle birlikte vücut direncinin düşmesi, bu dönemlerde üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşanmasına neden...


Uzmanından pazartesi sendromu için tüyolar

Pazartesi sendromunun üstesinden gelmede etkili 7 yöntem önerisinde bulunan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Günaydın, “Pazartesi sendromunu yenmek için öncelikle pozitif düşünün, uyku düzeninizi koruyun. Fiziksel aktiviteye zaman ayırın, çeşitli zihinsel sağlık pratikleri uygulayın, plan yapın ve hedefler belirleyin” dedi.


Bel fıtığına bağlı yürüyemeyen hasta, ameliyat sonrası sağlığına kavuştu

Van'da 15 yıldır bel ağrısı olan hasta, mikrocerrahi yöntemiyle yapılan başarılı ameliyat sonucunda yeniden sağlığına kavuştu. Bayram Tatar isimli hasta, bel fıtığına bağlı felç geçirdiği tespit edildikten sonra acil ameliyata alındı. Ameliyat sonrası ağrılarından kurtulan Tatar, ameliyatı gerçekleştiren doktor ve ekibine teşekkür etti.


Safra kesesinde taş bulunan hastalar daha büyük sorunlar oluşmadan tedavi olmalı

Eskişehir Özel Ümit Batıkent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersoy Esen, safra kesesi taşları ve ameliyatı hakkında konuşarak, “Hastalar en çok hazımsızlık ve şişkinlik sorunu ile gelir. Hasta yemek sonrasında karnında şişlik hazımsızlık, karna ve sırta vuran ağrı hisseder, bir iltihap söz konusu olduğunda ise ateş ve kusma gibi daha ciddi sorunlar ortaya çıkabilir” dedi.


Belirti vermeden sinsice ilerliyor! Mide kanseri için 12 önemli risk faktörü

Mide kanseri, en sık görülen kanserler arasında 6’ncı sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre; kanserler dünya çapında yılda 7,6 milyon kişinin ölümünden sorumlu oluyor ve bu ölümlerin yaklaşık 736 bini mide kanserinden kaynaklanıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Atakan Yeşil, son beş yıldır ülkemizde mide kanserinin 50 yaş altındaki kişilerde daha sık teşhis edildiğine dikkat çekerek, mide kanseri riskini artıran 12 etkeni anlattı.


Karaciğeri mahveden beyaz zehir! Kaşık kaşık yiyoruz, damar tıkanıklığının sebebiymiş

Yemeklere, tatlılara, atıştırmalıklara lezzet kattığını düşündüğümüz şeker, vücudu yavaş yavaş zehirlemeye başlıyor. Herkesin gözdesi olan bu besin, sağlığımızı yerle bir edebilir. Bakın şeker tüketiminin organlara karşı etkileri nelermiş.


Bir asır yaşındaki hekimin asla yapmadığı 5 şey! 15 dakikalık yürüyüş ömrü yüzde 25 uzatıyor

Uzun ve sağlıklı yaşamak herkesin ideali. 100 yaşındaki Dr. Howard ise ilerleyen yaşına rağmen zinde kalmasının sırlarını paylaşıyor. Peki Dr. Howard hangi besinleri asla tüketmiyor? Günlük rutininde neler var?


Bilim insanları, beyin tümörünü beş gün içinde yok edebilen bir tedavi buldu

T24 Dış Haberler Çığır açıcı bir tedavi, beyin tümörlerinin sadece beş gün içinde yok olabileceği umudunu doğurdu.  ABD'deki bilim insanları, beyin kanserinin yaygın ve agresif bir türü olan glioblastomalı üç hastanın öncü bir tedaviyle başarıyla tedavi edildiğini bildirdi. Mass General Brigham'daki ekip, hastaları kendi bağışıklık sistemini kullan...


Çorapla uyumak sağlıklı mı? Metabolik hızı ele veren o detay...

Yaz kış çorapla uyuyan insanlar var. Bu kişiler hızlı üşür. Peki çorapla uyuyanların metabolik özellikleri neler? İşte çorapla uyuyanların sağlıklarına dair tüyolar...


Takibi ömür boyu süren bu hastalık için göz hastalıkları uzmanından ‘hayati’ uyarı

Halk arasında ''sarı nokta hastalığı" olarak bilinen yaşa bağlı makula dejeneresansının, tüm dünyada görme kaybının en önemli nedeni olarak kabul edildiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Turgut Yılmaz, “Sarı nokta hastalığının genellikle sebebi bilinmemektedir. Hastalığın ilerlemesini engellemek için sigara alışkanlığından uzak durmak ve Akdeniz mutfağı gibi antioksidan içeren bol yeşillikli ve omega 3 ağırlıklı gıdalarla da...


Şok diyet şiş göbekleri süzüyor! 2 günde 2 kilo verdiren liste

Kısa ama etkili diyet programları zayıflamaya yardımcı olabiliyor. Yağdan verdiren bu diyetler sayesinde vücut detoks ile temizleniyor. İşte 2 günde 2 kilo verdiren diyet programı...


Saçlarınızı yanlış yıkıyor olabilirsiniz? Uzmanı saç tipine göre haftalık çizelge verdi

Saçlarımız, güzelliğimizi tamamlayan bir aksesuar olmanın ötesinde, kafa derimizi koruyan ve dış etkenlere karşı bariyer görevi gören canlı dokulardır. Saçlarımızı ne sıklıkla yıkadığımız ise hem saçlarımızın hem de kafa derimizin sağlığında büyük bir etkiye sahip. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk her gün saç yıkamanın doğal yağların kaybolmasına neden olarak saçları ve deriyi kurutabileceğini söyleyerek...


Bağırsağa iyi gelen 10 besin! Sindirim sorunlarını söküp atıyor

Bağırsak sağlığı her yaştan insan için oldukça önemlidir. Sağlıklı bir sindirim ve boşaltım sistemine sahip olmak birçok hastalığın önüne geçebilmek anlamına geliyor. Peki sağlıklı bağırsaklara sahip olmak gerçekten çok mu zor? Basit bir beslenme düzeniyle buna sahip olmak mümkün mü? Elbette! İşte o besinler.


Depresyondayken motivasyonu artırmanın 9 yolu

Depresyon belirtileri hafiften şiddetliye kadar değişebilir. Kronik olabileceği gibi, ailede yaşanan bir ölüm, hastalık, evliliğin sona ermesi, maddi sıkıntı gibi travmatik yaşam olaylarının neden olduğu tek seferlik dönemler olarak da ortaya çıkabilir.


Güneş kremini nasıl kullanmalı ve nelere dikkat etmeliyiz

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan güneş kremi kullanımı ile ilgili Dermatoloji Uzm. Dr. Nermin Bahat önerilerde ve uyarılarda bulundu. Bahat, “Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için alınacak önlemler kadar koruyucu seçeneklerden biri olan güneş kremi seçimi de bir o kadar önemlidir” dedi.


“Keşke” denilen anlar: İnsanların yaşamlarına baktıklarında pişman olduğu durumlar

İnsanlar yaşlandıkça geçmişteki kararları ve yaşadıkları deneyimleri değerlendirir. Bu değerlendirmelerde bazen pişmanlık hissedilen durumlar ortaya çıkar.


Kastamonu'da kestane gal arısıyla biyolojik mücadeleye başlandı

Kestane ağaçları ile meyvelerine zarar veren, halk arasında "katil arı" olarak bilinen gal arısı zararlısına karşı Kastamonu'da biyolojik mücadeleye başlandı.


Çocuk nörolojisi uzmanı uyardı: "Çocuklarda teknolojik cihaz kullanımına sınır konulmalı"

Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, "Okul öncesi dönemde teknolojik cihazının günlük kullanım süresi 1 saati geçmemelidir. İlk ve ortaokul döneminde ise hafta içi okul günlerinde 1 saat, tatil günlerinde ise 2 saati aşmamalıdır" dedi.


28 yaşındaki genç hastalığına yenik düştü

Kastamonu'da organ yetmezli sebebiyle tedavi gören 28 yaşındaki genç, hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti.


Erken yatıp erken kalkmanın 5 faydası

Erken yatıp erken kalkmanın 5 faydası


D vitamini için mutlaka tüketilmesi gereken besinler

Tüketilen besinlerin içerisinde yer alan vitaminlerin vücut açısından oldukça büyük bir öneme sahip olduklarının söylenmesi mümkün olmaktadır. D vitamininin yeterli miktarda alınabilmesi için tüketilmesine özen göstermeniz gereken besinler bulunmaktadır. İşte, mutlaka tüketilmesi gereken o besinler:


50 yaşındaki kadının inanılmaz değişimi! Gören 20 yaşında sanıyor

Popüler kültür ile birlikte estetik operasyonlar da fazlalaştı. Sosyal medya ise bu estetik operasyonların en çok göründüğü mecralardan. 49 yaşındaki Ekaterina'nın yüzündeki değişim görenleri hayrete düşürüyor.


Sağlıklı yaşam yürüyüşünde anneler unutulmadı

İzmit Belediyesinin geleneksel sağlıklı yaşam yürüyüşü organizasyonu bu sefer Anneler Günü çerçevesinde gerçekleşti.


Dünyanın konuştuğu doktor: Beyin kanserini kendi çalışmasıyla yendi!

Beyin kanserine yakalanan Avusturyalı doktor, teşhisi koyulduktan tam bir yıl sonra iş arkadaşıyla birlikte üstünde çalıştığı tedaviyle kendini tedavi ederek kanseri yendi.


Doğum sonrası bu belirtiler depresyon habercisi

Uzun bir hamilelik sürecinin ardından, bebekle kavuşma anı her ne kadar büyülü bir an olsa da, anne ve bebek için de, bir dünyadan başka bir dünyaya da geçiştir aslında. Kadının anneliğe fetüsün ise dünyaya gözlerini açtığı bir süreçtir. Doğum sonrası ilk saniyeler, ilk dakikalar, ilk saatler ve ilk günler hem bebek için, hem de anne için birbirlerine alışmaları ve yeni dünyaya uyum sağlamaları için oldukça önemli zamanlardır. Uzman Klinik...


Depresyon nedir? Tedavisi nasıldır?

Depresyona neyin sebep olduğu tam olarak bilinmemektedir...


Spina Bifida: Nedir Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

spina bifida, bebekte omurga ve omurilik tamamen gelişmediğinde ortaya çıkan bir doğum kusurudur. semptomlar, kusur yerinde saç tutamı, gamze veya doğum lekesi gibi olabilir. nedeni tam olarak bilinmemektedir, ancak genetik, beslenme ve çevresel faktörler rol oynayabilir. prenatal tarama, durumu gebelik sırasında tespit etmeye yardımcı olabilir. tedavi, belirtileri yönetmeye, nörolojik hasarı önlemeye veya azaltmaya ve enfeksiyon riskini...


20'li yaşlarınızı geri veriyor

Birçok insan, farkında olmadan kalbi için istenmeyen bir etkiye neden olabilecek yaşam tarzına sahip. CDC (Hastalık Kontrol Merkezi) verilerine göre; insanlar ortalama olarak olması gerekenden 7 yıl daha yaşlı bir kalp yaşına sahip. Diyabet, yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, obezite veya kötü alışkanlıklarla bu yaş giderek artış gösteriyor.


İnsani bir karar verebilecek mi?

Tıp bilimine göre kocama hâli bulunan kronik hastalıklara sahip insanlar 400 gündür Erdoğan'ın insafa gelmesini bekliyor. "Sürekli hastalık, sakatlık ve kocama" nedeniyle cezaevinde yatmaları hayati sakıncalar yaratan insanlar, yetersiz tıbbi destek nedeniyle hayatlarını kaybederlerse, kusura bakmasın ama bunun sorumlusu bizzat devleti yönetenler olur


Doç. Dr. Solmaz: “Talasemiye karşı gebelik öncesi bu testi yaptırın”

Yetişkin Hematoloji Hekimi Doç. Dr. Soner Solmaz, kesin tedavisi bulunmayan kan hastalığı talasemi belirtilerinin yorgunluk, halsizlik, soluk cilt, nefes darlığı” olduğunu erken tanı koyabilmek için gebelik öncesinde talasemi taşıyıcılığı taraması yapılmasını tavsiye etti.


Sessiz katil: Kalp, beyin ve böbrekleri vuruyor! Aman dikkat: Kalp krizi, beyin kanaması ve felce neden olabilir

Tansiyon yüksekliği olarak da bilinen hipertansiyon konusunda uyarılarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Turhan, “Hastaların yüzde 5'inde tansiyon yüksekliğine, ailesel yatkınlığın dışında başka hastalıklar da sebep olabilir. Böbrek hastalıkları, genel olarak böbrek fonksiyonlarının bozulması ya da işlevini tam yerine getirememesi ve böbrekleri besleyen atar damarlarda daralma bu hastalıklar arasındadır” dedi.


Geçmeyen bel ve boyun ağrılarınızın sebebi fıtık olabilir

Pasif bir yaşam tarzına sahip olmak, sürekli bir kambur pozisyonda oturmak, bilgisayar başında uzun süre geçirmek gibi nedenlere bağlı olarak meydana gelen boyun ve bel ağrıları, ne yazık ki birçok kişinin günlük yaşamının bir parçası haline gelmiştir. Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, bel ve boyun ağrıları için neler yapılabileceğini sizler için anlatıyor.


Kahvaltıdan halıya her şey etkiliyor! 7 adımda sağlıklı uyku

Kötü bir gece uykusu sağlığınızı, görünüşünüzü ve genel yaşam kalitenizi etkileyebiliyor ve araştırmalara göre yetişkinlerin yüzde 35'i gecede 7 saatten az uyuyor. Endişeler ve stres beyninizi meşgul edip huzursuz gecelere yol açsa da, daha iyi uyumak için üzerinde çalışabileceğimiz bazı günlük alışkanlıklar vardır.


Hormon sağlığı için nasıl beslenmeli?

Hormonların çok önemli olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz” dedi.


Çocuklarda ağız kokusu neden olur? Uzman isim anlattı

Erişkinlerde çok iyi bilinen ‘‘Sinüzit’’ hastalığı çocuklarda da sık rastlanan önemli bir hastalıktır. Fakat çoğu kez gözden kaçırılarak ihmal edilebiliyor. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal çocuklarda sinüzit hakkında önemli bilgiler verdi.


Ağrısız ve acısız ameliyatlar Denizli ilk kez Tekden’de başladı

Denizli’de ameliyat sonrası ağrılardan korkarak ameliyat olmaktan çekinen hastalar, Özel Tekden Hastanesi'nde kentte ilk olarak başlatılan Epidural Katater uygulamasıyla ameliyat sonrası ağrıları hissetmeden iyileşip taburcu oluyor.


2-3 haftayı geçen yorgunluk bu 7 hastalığın erken işareti olabilir!

İş, okul, sosyal hayat... Hızlanan hayat temposu, aşırı stres, yoğun çalışma, düzensiz beslenme alışkanlıkları ve hareketsizlik kişiyi yorgun düşürebiliyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu geçmeyen yorgunluğun ciddi hastalıkların işareti olabileceği yönünde önemli uyarıda bulundu. Uzman isim güncel hayattaki basit hataların da yorgunluğa neden olabileceğini söyledi. Peki neler yorgunluğa yol açıyor?


Domuz böbreği nakledilen ilk hasta, ameliyattan 2 ay sonra hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) genetiği değiştirilmiş bir domuzdan böbrek nakli yapılan ilk insan olan 62 yaşındaki Rick Slayman'ın, operasyondan yaklaşık 2 ay sonra hayatını kaybettiği duyuruldu.


Üniversitede geliştirilen ‘Flora Dengeleyici Sprey’ salgın hastalıklara engel oluyor

İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Biyomedikal Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Ceren Türkcan tarafından geliştirilen ‘Flora Dengeleyici Sprey’, havada bulunan partiküllerin olumsuz etkilerini ortadan kaldırarak daha sağlıklı bir hava ortamı sunuyor.


Kendinizi daha iyi hissetmeniz için öneriler...

Hava durumu dönüşümleri, iç dünyamızı da etkiler. Ruhsal durumumuzu olumsuz etkileyen değişimlerle başa çıkmak ve daha canlı hissetmek için şu tavsiyeleri değerlendirebilirsiniz...


Dökülen deri kökünden fırça gibi saç çıkarıyor! Hint yağıyla özel saç maskesi tarifi

Saç dökülmesi sağlık ve güzellik açısından birtakım sıkıntılara yol açar. Ahenkli, gür ve sağlıklı saçlara birçok kişi özenir. Peki saç dökülmesine ne iyi gelir?


D vitamini eksikliğiniz olduğunu gösteren 9 işaret

D vitamini güneşten ve bazı besinlerden alınabiliyor. Fakat tüm bunlara rağmen eksik kalabilir. D vitamini eksikliği vücutta birçok soruna sebep olabileceğinden belirtilerine dikkat edip takviye almak önemli olabilir. Peki, D vitamini eksikliğinin ne gibi belirtileri vardır?


Her tanesi 'beyaz altın' değerinde! Kanda ne varsa temizliyor, riskleri sıfıra indiriyor

Karışık kuruyemiş tabaklarında yer alan beyaz leblebi, 'beyaz altın' olarak adlandırılıyor. Tam bir protein ve lif deposu olan bu atıştırmalık vücuttaki pek çok sorunu giderebilir. Bakın bitkisel protein deposu beyaz leblebi neleri iyileştiriyor.


Masa, telefon, klozet temizliyorduk! Meğer kimyasal soluyormuşuz, tüm zararı üstte kalıyor

Yüzeyleri temizlemek için kullanılan havlular, hızlı ve pratik bir çözüm yolu olduğu için kullanılıyor. Uzmanlar, çözünmeyen plastikler hakkında çeşitli uyarılarda bulundu. Yüzeyleri temizleyen, kullan-at mantığı ile üretilen ıslak havlular sandığınızdan daha zararlı olabilir.


Ölümcül Hastalıklar Nelerdir? Tedavisi Olmayan Hastalıklar Listesi...

Ölümcül hastalık, tedavisi olmayan ve sonunda ölüme yol açacak bir hastalıktır. Ölümcül hastalıklar arasında kanser, kalp hastalığı ve Alzheimer hastalığı sayılabilir. Ölümcül bir hastalığın tedavisi olmasa da, kişinin ömrünü uzatabilecek tedaviler mevcuttur Hem hasta olan kişi hem de sevdikleri için zor bir deneyim olabilir. Birinin ölmekte olduğu gerçeğini kabullenmek zor olabilir ve onu rahat ettirmek için ne yapılacağını bilmek zor olabilir.


Güneş gözlüğünün rengini seçerken bunlara dikkat edin!

Uzm. Dr. Hülya Deveci yaza girerken önemli ihtiyaçlardan biri olarak gündeme gelen güneş gözlüğünün bir aksesuar olarak değil, göz sağlığını koruyacak bir araç olarak kabul edilmesi ve seçiminin de bu amaca yönelik yapılması gerektiğini söyledi. Uzm. Dr. Deveci , “UV ışınlarına maruz kalma katarakt gelişimine neden olabildiği gibi retina denilen gözün arka sinir tabakasında da bir takım hasarlara neden olmaktadır. Güneş gözlüğünde cam rengi bile...


Menopoz dönemini rahat geçirmek için 7 etkili öneri

Kadın hayatının doğal bir parçası olan menopoz dönemi, fiziksel ve ruhsal önemli değişikliklerin meydana geldiği bir süreçtir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer konu hakkında önemli bilgiler verdi.