Yaşam

Trending:


Düşük not alan öğrenci, öğretmene bıçakla saldırdı!

"Bana genetik olarak psikolojik sorunları olduğunu söyledi"


Kulak çınlaması neyin habercisi? Bu alışkanlıklar kulak çınlamasını daha da kötüleştiriyor

Herhangi bir ses uyarısı olmaksızın kulaklarda ve kafa içinde algılanan ses olarak tanımlanan ‘Tinnitus’ yani kulak çınlaması; sıkça görülen bir işitme sistemi problemi. Çeşitli hastalıkların belirtisi olabilen kulak çınlaması; yaş ilerledikçe daha sık görülüyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Ünal Bayiz, “Tinnitus semptomlarını etkileyen faktörler kişiden kişiye değişir. En çok da 40-70 yaşları arasında görülüyor. Genel olarak sigara içmek,...


Araştırma: Aşırı kilolu kişiler daha fazla hastalık izni alıyor

Avrupa genelinde yapılan araştırmalar aşırı kilolu ve obez çalışanların, normal kilolu iş arkadaşlarına oranla daha fazla izin aldığını gösteriyor


Tansiyonun sessiz hali: Dinlenirken bile nefesiniz daralıyorsa sebebi bu hastalık olabilir! 9 beslenme, 6 egzersiz önerisi

Kendini açıkça belli etmeyen ve sıklıkla tesadüfi tansiyon ölçümleri veya başka bir sağlık kontrolü sırasında tespit edilen Hipertansiyon hakkında ne biliyorsunuz? Genellikle uzun süre boyunca herhangi bir belirti göstermeyen bir durum olan hipertansiyonun türlerini, hipertansiyona sahip hastaların beslenmelerinde nelere dikkat etmesi gerektiğini ve beslenme önerilerini Kardiyoloji Uzmanı Utku Zor anlattı.


ESOGÜ’de Fiziksel Aktivite Şenliği düzenlendi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün fiziksel aktivite konusunda farkındalık oluşturabilmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek amacıyla düzenlediği 'Fiziksel Aktivite Şenliği' ESOGÜ Kapalı Spor Salonu önünde gerçekleştirildi.


“Uyku apnesi olanlarda trafik kazası riski 3 kat fazla”

Uyku bozukluğu sonucu gelişen trafik kazalarında ölüm oranının yüzde 11.4, diğer sebeplerle olan kazalarda ise ölüm oranının yüzde 5.6 bulunduğuna dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emir Ruşen, “Trafik kazası yapma riski tüm sürücüler açısından değerlendirildiğinde, gündüz aşırı uyku eğilimine yol açan uyku apneli olgularda riskin yaklaşık 3 kat daha fazla olduğu saptanmıştır” dedi.


32 kanser türünün obezite ile ilişkisi olduğu tespit edildi! İşte Türkiye'de obezite oranı en yüksek bölge

İsveç'te yapılan araştırmada kanser vakalarının yüzde 40'ının aşırı kilo ile bağlantılı olduğunun belirlenmesi üzerine açıklamalarda bulunan İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Veli Berk, "Bu çalışma Avrupa Obezite Kongresi'nde sunularak büyük yankı uyandırdı. Bizler de biraz şaşırdık açıkçası. Normalde bilinen 13 tane obezite ile ilişkili kanser hastalığının yanı sıra bu araştırmada yaklaşık 32 tane kanser rahatsızlığının obezite...


Kadınlarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun 7 gizli belirtisi

Texas'taki Austin Holistic Psychology'nin sahibi ve psikolog Madison Perry, "DEHB bir zamanlar çok fazla enerjiye sahip erkek çocukların baskın olduğu bir teşhis kategorisiydi" dedi. Aslında Medical News Today'e göre erkek çocuklarında DEHB tanısı alma olasılığı kızlara göre kabaca üç kat daha fazla. İşte kadınlarda ve kız çocuklarında DEHB belirtileri:


Yoğun bakım magandaları... Hastaların hayatını tehlikeye attılar

15 yıldır kronik böbrek sorunları yaşayan L.K. (62), rahatsızlanarak zatürre şüphesiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


Dinlendirici Bir Uyku İçin Lavantaya 5 Aromatik Alternatif

Canlandırıcı bir gece uykusu için sürekli bir arayış içinde olan birçok kişi, yatak odası ortamını iyileştirmenin yollarını arar. Aroma bu senaryoda çok önemli bir rol oynuyor ve uyku kalitesini doğrudan etkiliyor. Bu makale, geleneksel lavantanın aromatik alternatiflerini inceleyerek yatak odanızı ekstra hoş kokulu bir alana dönüştürmek için yenilikçi öneriler sunacaktır.


Van’da sağlıklı hayat merkezleri binlerce vatandaşa hizmet veriyor

Sağlık Bakanlığı tarafından Van'ın 3 ilçesinde hayata geçirilen sağlıklı hayat merkezleri, binlerce vatandaşın sağlıklı yaşama adım atmasına destek oluyor.


Kadınlarda sırt ve boyun ağrılarının sebebi bu olabilir!

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, kadınların en büyük şikayetlerinden biri olan sırt ve boyun ağrılarının sebeplerini sizler için anlatıyor.


Kilo verme ilacı 'kalp krizi riskini azaltabilir'

Yeni bir araştırmaya göre, obeziteyle mücadele için tasarlanan bir iğne, verilen kilodan bağımsız olarak kişilerde kalp krizi ve felç riskini azaltabilir.


Emekli ziraat mühendisi kadın bahçesinde 30 çeşit tıbbi aromatik bitki yetiştiriyor

Karabük'te hasta babası için alternatif tedavi yöntemlerini araştırırken ilgi duyduğu tıbbi aromatik bitkileri 10 yıldır bahçesinde yetiştiren emekli ziraat mühendisi Fatma Ayhan, üretim yapmak isteyenlere de tohum gönderip tecrübelerini paylaşıyor.


Çocukluk travması geleceği yakıyor

Bilimsel çalışmalar, ruhsal problemlerin dünya çapında insanların yüzde 13’ünü etkileyerek bireysel ve toplumsal sorunlara neden olduğunu gösteriyor. Avustralya’da Sidney Üniversitesi tarafından yapılan araştırma da çocuklukta kötü davranışlara hedef olmanın yetişkinlikteki ruhsal problemlerde yüzde 40 etkili olduğunu ortaya koydu. Kötü davranışlar fiziksel-duygusal-cinsel istismardan ihmal edilmeye ve şiddete uğramaya kadar birçok travmatik...


Dünyanın konuştuğu doktor: Beyin kanserini kendi çalışmasıyla yendi!

Beyin kanserine yakalanan Avusturyalı doktor, teşhisi koyulduktan tam bir yıl sonra iş arkadaşıyla birlikte üstünde çalıştığı tedaviyle kendini tedavi ederek kanseri yendi.


Uzmanından hamilelere yüksek şeker uyarısı

Hamilelerin şeker hastalığı ile karşılaşma riskinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Faruk Buyru, “100 gebeden 10’nda yüksek şekerle karşı karşıya kalıyoruz. Hamilelikte yüksek şeker bebekte ani ölüm nedeni. Bu durum hem anne adayı, hem bebek açısından ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Özellikle yüksek şeker seviyeleri kontrol altına alınmazsa bebeğin kalbini etkiliyor ve ani bebek ölümü dahil bir...


Kahveyle karıştırmayı hiç düşünmeyin! Bu ilaçlarla tüketince darmadağın ediyor

Yüksek kafein içeriğiyle bir uyarıcı niteliği taşıyan kahvenin bazı ilaçlarla birlikte tüketilmesi sakıncalıdır. Kahve, vücudun ilaçların emilim şeklini değiştirebilir. İşte kahve ile birlikte kullanılmaması gereken ilaçlar.


Kalp sağlığına iyi gelen 7 baharat

Beslenme alışkanlıkları ve tüketilen gıdalar ise kalp sağlığı söz konusu olduğunda ön plana çıkan unsurlar. Bilim insanları kalp sağlığını korumak isteyenlerin bazı baharatları sıklıkla tüketmesi gerektiğini ifade ediyor. Peki, kalp sağlığına iyi gelen baharatlar hangileri?


Türk doktordan yüzde 30 kilo devrimi

Harvard Tıp Fakültesi’nde obeziteyle mücadele çalışmaları yapan Dr. Mehmet Furkan Burak, geliştirdikleri yüzde 30 kilo verdiren ve kalp krizi riskini de azaltan tedavi yöntemini Hürriyet’e anlattı.


Burun cerrahisinin önemi sadece güzel burun elde etmek değil

Rinoplasti yani burun estetiği ameliyatlarının yapılış sebebi sadece güzel burunlar elde etmekle sınırlı olmadığını belirten Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Fikret Kasapoğlu, fonksiyonel burun estetiği ile nefes ve koku almanın iyileşmesi de sağlandığını söyledi.


İşitme engelli bebek gen tedavisiyle duymaya başladı

İşitme engelli bebek gen tedavisiyle duymaya başladı İngilterede tıp dünyası için çığır açıcı bir gelişme yaşandı. İşitsel nöropati rahatsızlığı nedeniyle doğuştan işitme engelli olan 18 aylık Opal Sandy, gen tedavisi ile duymaya başladı. Cambridge şehrindeki Addenbrookes Hastanesinde uygulanan tedavi kapsamında 16 dakikalık bir operasyon sırasında...


Genetik olabilir: Neden solak insanlar daha azdır?

Sağ veya sol el tercihi, insanların fizyolojik ve nörolojik yapılarıyla ilgilidir ve genellikle doğuştan gelir. Sağ el kullanımı, nüfusun çoğunluğunu oluştururken, sol el kullanımı daha az yaygındır.


“Geçmişten Günümüze Hemşirelikte Değerler III” sempozyumu

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü tarafından “12-18 Mayıs Dünya Hemşirelik Haftası” etkinlikleri kapsamında “Geçmişten Günümüze Hemşirelikte Değerler-III” konulu sempozyum düzenlendi.


Serdivan’da endoskopi ve GETAT hizmetleri başladı

Günlük ortalama bin 500 hastaya hizmet veren Serdivan Devlet Hastanesinde endoskopi ve kolonoskopi hizmetinin yanı sıra; GETAT uygulaması olan akupunktur, ozon tedavisi ve hacamat işlemleri de yapılmaya başlanıldı.


ALKÜ’lü bilim insanı yoganın MS hastalığı üzerinde olumlu etkilerini kanıtladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Özşimşek yaptıkları çalışmalarla Multipl Skleroz (MS) hastalığının tedavisinde yoga eğitiminin hastaların üzerinde olumlu etkiler oluşturduğunu ispatladı.


Dünyada bir ilk: Yeni beyin kanseri tedavisi başarılı oldu

T24 Dış Haberler Avustralyalı doktor Richard Scolyer, dünyada ilk kez uygulanan bir glioblastoma tedavisini gördükten bir yıl sonra kanserden tamamen kurtulduğunu açıkladı. Patoloğun deneysel tedavisi, melanom üzerine yaptığı öncü araştırmalara dayanıyor. Profesör Scolyer'in sahip olduğu glioblastoma alt tipine sahip olan hastaların çoğu, tümörün a...


Doç. Dr. Solmaz: “Talasemiye karşı gebelik öncesi bu testi yaptırın”

Yetişkin Hematoloji Hekimi Doç. Dr. Soner Solmaz, kesin tedavisi bulunmayan kan hastalığı talasemi belirtilerinin yorgunluk, halsizlik, soluk cilt, nefes darlığı” olduğunu erken tanı koyabilmek için gebelik öncesinde talasemi taşıyıcılığı taraması yapılmasını tavsiye etti.


Yelda Başaran Sağlık için yeşile sarıl

Yeşil renk doğanın, canlılığın rengidir, ruh durumunu olumlu yönde etkiler, huzur ve güven verir. Peki beslenmemizde hangi yeşil renkli sebzeler psikolojik ve fizyolojik anlamda sağlığımızı olumlu yönde etkiliyor. İşte bu haftaki yazımızı okuduktan sonra beslenmenizde yeşil sebzelere yer verdiğinizde daha sağlıklı ve zinde hissettiğinizi göreceksiniz.


Bel fıtığı nedeniyle yürüyemeyen hasta ameliyat sonrası sağlığına kavuştu

Bel fıtığı nedeniyle yürüyememe şikayetiyle Lokman Hekim Van Hastanesine başvuran hasta, mikrocerrahi yöntemiyle yapılan başarılı ameliyatın sonucunda yeniden sağlığına kavuştu.


Beş adımda D vitamini

Öyle bir vitamin düşünün ki stresten duygu durumuna, uyku düzeninizden pek çok kronik hastalığa rol oynuyor. Hatta öyle ki literatürde vitamin olarak değil, bir hormon olarak tanımlanıyor. Bu kıymetli işlevlerine rağmen kendisi maalesef hem ülkemizde hem de küresel olarak en çok eksikliği görülen vitaminler arasında; D vitamini... Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması (TBSA) 2019 Raporu’na göre ülkemizde D vitamini eksikliği yaklaşık yüzde 90...


Her gün tüketenin beyni yaşlanmak nedir bilmiyor! Harvardlı uzmanlar öneriyor

Son günlerde Alzheimer ve demans gibi hastalıkların görülme sıklığı artıyor. Daha genç yaşlarda görülen bu hastalıkların riskini azaltmak için ise beyne iyi gelecek şeyler tüketmek çok önemli. Harvardlı beslenme uzmanı ise beyni genç ve sağlıklı tutan, her gün tükettiği 1 numaralı vitamini paylaştı. İşte beyni genç tutan vitamin ve besinler.


“Göz eti güneşe fazla maruziyette daha çok görülüyor”

Güneşin gözler üzerindeki etkilerine yönelik uyarılarda bulunan İstanbul Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Semih Çakmak, “Göz eti, kuş kanadı olarak tabir edilen pterjium, güneşe fazla maruziyet durumlarında daha çok görülmekte. Güneş altında çalışan kişilerde pterjium hastalığını daha çok görmekteyiz. Mutlaka güneş gözlüğü tavsiye ediyoruz. Alerjik olan özellikle çocuklarda güneş gözlüğünü daha küçük yaşlarda...


Dünyaya 430 gram gelen prematüre bebeğe kalp ameliyatı

İzmir'de 430 gram doğan prematüre bebek, dünyaya geldikten bir gün sonra kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu.


Obeziteye dikkat çekmek için yürüdüler

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, sağlıklı yaşama destek vermek ve obeziteye dikkat çekmek için ‘18 Mayıs Avrupa Obezite Günü’ etkinlikleri çerçevesinde doğa yürüyüşü düzenlendi.


İkiz bebeklerini dünyaya getiren kadının elleri ve ayakları kesildi

T24 Dış Haberler Londra'da yaşayan 29 yaşındaki Khedidja Teape, sağlıklı bir doğum yaptıktan ve ikiz bebeklerini dünyaya getirdikten sonra doğum sonrası sepsis geliştirdi. Kan zehirlenmesi yaşayan dört çocuk annesi kadın mucizevi bir şekilde hayatta kaldı ancak iki bacağı, sol kolu, bir eli ve bazı parmakları kesilmek zorunda kaldı. Doğum sonrası t...


Bahar yorgunluğundan kurtulmak için 6 yol

Bahar ayları bazı kişiler için daha çok spor yapma, hayatı düzene sokma, sağlıklı beslenme gibi durumları çağrıştırsa da pek çok kişide isteksizlik, kaygı ve hatta depresyona bile yol açabiliyor. Bazı basit çözüm yöntemleri bu durumla başa çıkmayı kolaylaştırabilir. İşte bahar yorgunluğundan kurtulmak için 6 yol...


Dikkat! Baş dönmenizin neden bu olabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ali Çekiç, baş dönmesine en sık kulakla ilgili sorunların neden olduğunu belirterek, “Kristal oynaması diye nitelendirdiğimiz pozisyonel vertigoda iç kulaktaki denge merkezinden kristal şeklinde mikroskopik düzeydeki parçacıklar, yine iç kulakta yer alan yarım daire kanallarına kaçak yapar. Sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte, kafa travmaları, stres, hareketsiz yaşam tarzı ve rakım değişiklikleri bu hastalığı...


"Hareketsiz yaşam, baş dönmesini tetikliyor"

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ali Çekiç, baş dönmesine en sık kulakla ilgili sorunların neden olduğunu belirterek, “Kristal oynaması diye nitelendirdiğimiz pozisyonel vertigoda iç kulaktaki denge merkezinden kristal şeklinde mikroskopik düzeydeki parçacıklar, yine iç kulakta yer alan yarım daire kanallarına kaçak yapar. Sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte, kafa travmaları, stres, hareketsiz yaşam tarzı ve rakım değişiklikleri bu hastalığı...


Taş adamdan, yürüyen ceset sendromuna; daha önce duymadığınız 10 tuhaf hastalık

Çok az insan tarafından bilinen nadir hastalıkları hiç duydunuz mu? İşte, sizin için taş adam sendromundan yürüyen ceset sendromuna kadar daha önce duymadığınız 10 tuhaf hastalık


İlişkinizde bağımlı olduğunuzun 5 kanıtı! Sürekli onay bekliyorsanız...

İlişkide bağımlı olma hali hiç sağlıklı değil. Birey kendini ve isteklerini hiçe saydığı zaman bağımlı olur. Peki bir ilişkide bağımlı olup olmadığınızı nasıl anlarsınız?


Rop muayenesi nedir, bebeklerde rop muayenesi ne demek? Rop hastalığı belirtileri ve Rop muayenesi yapan devlet hastaneleri

ROP muayenesi, prematüre bebeklerde görme kaybını önlemek için kritik öneme sahiptir. Peki, Rop muayenesi nedir, bebeklerde rop muayenesi ne demek?


Son yıllarda çok popüler: ‘Güzellik yastığı’ ile kırışıklıkları önlemek mümkün mü? ‘Sabahları daha az şişlik ve kızarıklık oluşuyor ama…’

Sabah kalktığınızda yüzünüzde kırışıklıkları fark etmişsinizdir. Bu kırışıklıklar gün içinde kayboluyor olsa da yaşlandıkça ve cilt doğal elastikiyetini kaybetmeye başlayınca kalıcı hale geliyorlar. Son yıllarda çizgi ya da kırışıkları önlediğine dair yorumların yapıldığı ‘güzellik yastığı’ ise oldukça popüler. Peki bu yastık gerçekten de işe yarıyor mu? Kırışıkların oluşmasındaki etkenler neler? Tüm bu sorulara Dermatolog Dr. Yasemin Fatih...


300 TL altındaysa dikkat! Tüketicinin sağlığını tehdit ediyor

Bal üretiminin başladığı Mersin'de arıcılar, glikoz ve aromatik maddelerle üretilen ürünlere dikkat çekerek, gerçek balın maliyetinin 200 TL olduğunu, 300 TL'nin altında satılan hiç bir ürünün bal olmadığına vurgu yapıp vatandaşları uyardı. Arıcılar, bu ürünlerin arı görmeden fabrika ortamında glikoz olarak tabir edilen ürünlerin içine aromatik madde konularak yapay olarak elde edildiğini, bunların hem arıcılığı hem de tüketicinin sağlığını...


Haberler: Doktorlar doğruladı! Tam 16 yıl yemek yemedi, su içmedi

Dünyanın en fakir ülkelerinden olan 123 milyon nüfuslu Etiyopya'da son günlerin en ilginç gelişmelerinden biri kayda geçti. YouTube üzerinde bir gezi kanalı olan Drew Binsky'nin yaptığı bir röportaja konuk olan genç kadın 16 yıldır yemek yemediğini hatta su dahi içmediğini iddia etti. Ülkesinde ve yurtdışında sayısız doktor tarafından kontrol edilen ve tanı koyulamayan genç kadın dünya basınında kısa sürede gündem oldu. Eski ve derme çatma bir...


Pekmeze 1 kaşık ekleyin! İltihabı adeta vakumlayan favori ikili...

Özellikle eski dönemlerde yaygın tüketilen bu ikili, sağlık için tam bir bağışıklık deposu. Tek tek tüketildiğinde inanılmaz faydaları olan pekmez ve zencefil, vücuttaki iltihabı adeta vakumluyor. Sağlığınızı iyileştiren bu ikili bakın nelere etki ediyormuş.


Lakabı Peygamber darısı! Düğümlenmiş bağırsakları açıyor, enerji veriyor

Kefir bol prebiyotikli bir içecek. Kefirin diğer adı Peygamber darısı. Peki kefirin şifaları neler? Kefir bağırsakları iyileştirir mi?


Omurilik felcinin tedavisi için 8.1 milyon euro bağış toplandı

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlayan dünyanın en büyük koşu etkinliği ‘Wings for Life World Run’ tamamlandı.


İlişkilerde yaşadığınız sorunların sebebi ‘bağlanma stiliniz’ olabilir

İlişkilerde yaşanan sorunların sebebinin ‘bağlanma stili’ olabileceğine işaret eden Klinik Psikolog Sinem Özdener, “Bağlanma stillerinin temelleri küçük yaşlarda atılsa da bu durum sonradan değiştirilebilir. İşe güvensiz bağlanmanın nasıl geliştiğini ve ilişkilerimizi nasıl etkilediğini öğrenmekle başlayabiliriz” dedi.


Alkol almadan sarhoş eden gizemli hastalık! Vücudu kendine kendine alkol üretiyor? Nasıl mı? İşte detaylar

Belçika'da alkollü olarak araba kullanırken yakalanan ancak ceza almadan beraat eden sürücünün hastalığı herkesi şaşkına çevirdi. Bağırsak fermantasyonu sendromu olarak da bilinen ABS, bir kişi hiç alkol almamış olsa bile kanındaki alkol oranının artması ve kişinin sarhoşluk yaşamasına neden oluyor. Uzmanlar, Otomatik mayalama sendromu (ABS) ile ilgili bakın neler söylüyor? İşte tüm detaylar...