BAKLAVA DILIMI GIBI BELIRLI KARıN KASıNıN 5 HAREKETI! YAZA HAZıR OLUN, GöZLER SIZIN üZERINIZDE

Belirgin karın kaslarının en tipik hareketlerini derledik. 5 egzersiz var ki karnı sıkılaştırıyor. Peki kaslarınızı güçlendiren egzersizler neler?

Baklava dilimini andıran kaslar herkes için cazip. Ancak beslenme ve egzersizle karın kası sağlanabilir. İşte detaylar...

BELİRGİN KARIN KASLARI İÇİN BU UNSURLARI DİKKATE ALIN!

1 ayda karın kası yapmak mümkün mü yaz geliyor, plajda tüm gözler üzerinizde olacak.

Karın kaslarının belirginleşmesi genetik yapıya, vücut ağırlığına, diyete ve egzersize bağlıdır. Bel ve göbek çevresindeki yağları yakmak kişinin vücut tipine göre belirlenecek bir programla mümkündür.

Karın kaslarını güçlendirmek için yapılabilecek hareketler:

Crunches: Sırtüstü yere uzanın, dizlerinizi bükün ve ayaklarınızı yere sabitleyin. Ellerinizi başınızın yanına koyun ve omuzlarınızı yere doğru kaldırarak karın kaslarınızı sıkın. Başlangıç pozisyonuna dönün ve tekrarlayın.

Plank: Düz bir zeminde elleriniz ve ayak parmak uçlarınız üzerinde durun, vücudunuz düz bir çizgi oluşturacak şekilde kalçalarınızı yukarı kaldırın. Karın kaslarınızı sıkın ve bu pozisyonda kalın.

Leg Raises: Sırtüstü yere uzanın, ellerinizi kalçalarınızın altına koyun veya yanlara doğru uzatın. Bacaklarınızı düz bir şekilde yukarı kaldırın, ardından yavaşça aşağı indirin. Karın kaslarınızı kontrol altında tutun.

Russian Twist: Oturur pozisyonda dizlerinizi hafifçe bükün. Ayaklarınızı yerden kaldırın ve ellerinizle vücudunuzun önünde bir top veya ağırlık tutun. Hafifçe geriye doğru eğilerek omuzlarınızı yere yaklaştırın, ardından diğer tarafa dönün.

Mountain Climbers: İplik gibi pozisyon alın, elleriniz omuz hizasında ve ayaklarınız kalça genişliğinde olsun. Bir ayağınızı göğsünüze doğru hızlıca çekin, ardından diğer ayağınızı yerde sabitleyin ve diğer ayağınızı göğsünüze çekin. Hızlı bir tempoda bu hareketi tekrarlayın.

2024-04-26T06:13:58Z dg43tfdfdgfd